Dünyada 2,6 trilyon avro, ülke ekonomisinde ise stratejik öneme sahip bilişim sektöründe ilk kez düzenlenen "BİSİAD Bilişim Ödülleri" sahiplerini buldu. Bursa'dan 22 ülkeye bilişim ihracatı ve 70 milyon Türk Lirası ciro yapan firmalar ödüllerini aldı.
AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Öztürk, M. Kemal Şerbetçioğlu, CHP Bursa Milletvekilleri Aykan Aydemir, İlhan Demiröz, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa'daki sivil toplum kuruluşları temsilcileri, BİSİAD Yönetimi, bilişim sektörünün önemli firmaları ve dernek üyelerinin katıldığı ödül töreni yoğun ilgi gördü. Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği(BİSİAD) tarafından düzenlenen ödül töreninde Bursa'nın Bilişim Vadisi projesi gündeme geldi. BİSİAD Bilişim Ödülleri gecesinde açılış konuşmasını yapan BİSAD Başkanı Osman Akın, dünya piyasasında bilişim pazarı büyüklüğünün petrol ve silah gibi birçok endüstriyi geçerek dünyanın en büyük sektörü konumuna geldiğini söyledi. Türkiye'ye bakıldığında sadece 35 milyar dolarlık bir bilişim pazarından söz edildiğini vurgulayan Akın, "Sanayiye 80 bin dolarlık yatırım yaparsanız, 15 bin dolarlık bir katma değer oluşturursunuz. Bu sayı hizmetler sektöründe 20 bin hatta 50 bin dolara çıkar. Bilişimde sadece 3 bin dolarlık bir yatırımla kişi başına 35 bin dolarlık bir katma değer oluşturacaksınız. Türkiye'nin 2023 vizyonunda önemli projelerden biri Yazılım Vadisi projesidir. Projenin rotası da ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesidir" dedi.
Bilişim sektörüne destek çağrısı yapan Akın, sektörün gelişimine yönelik uluslararası alanda gerçekleştirilecek kongre düzenlemeyi planladıklarını da söyledi.
ULUTEK Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Parseker ise gelecek yüzyıla damgasını vuracak bilişim sektörünün geleceğinin bugünden çizilmesi gerektiğini ifade etti. Parseker, Kent vizyonun değişimde önem taşıyacak bilişim vadisi projesiyle ilgili, "BİSİAD'ın Bilişim Vadisi alanındaki çalışmalarını destekliyor ve Bursa'nın bu sektörde gelişimi adına BUTGEM'i çok değişik bir şekilde revize ediyoruz. Yeni binalar yapmak şekliyle yazılım vadisi haline getirmeyi düşünüyoruz. Bursa'nın gelişen sektörler içerisinde üretim ve tekelinin değiştirilmesi konusunda önemli bir adımdır" dedi.
Bilişim'in geleceğin ve konforlu bir hayatın kapısının anahtarı olduğunu belirten CHP Bursa Milletvekili ve Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Üyesi Aykan Erdemir, Bursa'ya Bilişim Vadisi kazandırılmasını istediklerin söyledi.
Konuşmaların ardından bilişim firmalarına ödülleri verildi.
(YS)

20.01.2013 14:52:57 TSI

Editör: Wan Haber