Balkan İş Adamları Derneği (BİŞDER) Tarım Komitesi üyeleri tarım fuarına katılmak üzere 30 kişilik bir ekiple İstanbul'a gitti. TÜYAP'da düzenlenen fuara katılmadan önce Lüleburgaz İşadamları Derneği'ni ziyaret eden Tarım Komitesi Üyeleri fuar sonrasında da Avrasya İşadamları Derneği'nin konuğu oldu.
BİŞDER Tarım Komitesi tarafından Tarım Fuarı'na katılmak üzere bir heyet oluşturuldu. BİŞDER üyeleri iki otobüs ile fuara katılım sağladı. Sabah erken saatlerde yola çıkan Edirneli çiftçilerin oluşturduğu ekip öncelikle Lüleburgaz İş Adamları Derneği'ni ziyaret etti. LİAD dernek binasına gelen iş adamlarını Liad adına Başkan Cengiz Konca ve Genel sekreter Şadan Canaz, Hayvancılık komitesi başkanı Hasan Hamiş ve Komite üyesi iş adamları karşıladı.
Kahvaltılı yapılan toplantıda konuşma yapan Cengiz Konca;"Liad olarak sizleri ağırlamaktan onur duyuyoruz. Lüleburgaz Tarım ve hayvancılık noktasında ileri seviyelere ulaşmayı başarmış bir ilçedir. Trakya ile birlikte düşünüldüğünde Türkiye'nin Hayvancılık üssü sayabileceğimiz bir durumdayız. Biz dernek olarak Tarım ve hayvancılık sektörünü çok önemsiyoruz. Sektörün daha da ileri gitmesi konusunda gerekli çalışmaları yapmaya da hazırız. İlçemizde özellikle süt hayvancılığı ön plandadır. Siz değerli iş adamlarımızla da paylaşabileceğimiz çok şeylerin olduğunu düşünüyoruz. Bu tarz toplantı ve bilgi alışverişlerinin artarak devam etmesini temenni ediyoruz " dedi.
TÜYAP'da düzenlenen fuara katılan firmalardan birisi de BİŞDER Üyesi Tekcan Tohumculuk oldu. Tekcan Tohumculuk Şirket Müdürü Kadirhan Tekcan Edirneli işadamlarını standında misafir etti. Fuarın gezilmesinden sonra Kadirhan Tekcan tarafından Edirne'de ve Türkiye'de tohumculuk hakkında bir sunum yapıldı.
Edirne'de tarım alanında faaliyet sürdüren BİŞDER üyesi işadamları fuardan sonra Avrasya İşadamları Derneği'ni ziyaret etti. Burada çalışmalar hakkında bilgi alan işadamları akşam yemeği sonrasında tekrar Edirne'ye geri döndü.
Organizasyon hakkında bir açıklama yapan BİŞDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Tarım Komitesi Başkanı Beytullah Baykal, fuar katılımlarının önemine dikkat çekerek, "BİŞDER olarak işadamlarımızın dışa açılımını önemsiyoruz. Bu bakımdan fuarlara katılmak ve burada bulunan firmalarla işadamlarımızı bir araya getirmek önemli. Ayrıca ziyaret ettiğimiz TUSKON'a bağlı kardeş iş adamları derneklerimizle de fikir alışverişinde bulunduk. Karşılıklı etkileşim oldu. Bu tür faaliyetlerimizi devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

11.01.2013 13:51:31 TSI

Editör: Wan Haber