Balkan Göçmenleri İktisadi, Sosyal, Kültürel, Araştırma ve Yardımlaşma Derneği (BİSADER) tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen eğlencelerine bir yenisini daha ekledi. Çorlu Belediye Düğün Salonunda düzenlenen geceye katılanlar gönüllerince eğlendi.
Gecenin açılışında konuşma yapan Dernek Başkanı Nuh Nuhoğlu, "BİSADER 2004 yılında kuruldu. Derneğimiz o tarihten bu yana pek çok önemli proje ve hizmete imza atmıştır. Günümüz itibariyle BİSADER hemşerilerimiz arasında birliği, beraberliği, yardımlaşmayı sağlayan, vatandaşlarımıza hem Türkiye'de hem de Bulgaristan'daki bürokratik işlemlerinde yardımcı olan önemli bir sivil toplum kuruluşudur. BİSADER çatısı altında her yıl ihtiyaç sahiplerine erzak yardımları, eğitim yardımları yapıyor, iftar yemeklerinde üyelerimizi bir araya getiriyor, Balkan gezileri düzenliyor, kültürel ve sosyal anlamda pek çok etniklik düzenliyoruz. Göçmenlerin her kesiminden, mesleklerinde başarılı, çalışkan ve fedakâr üyelerimizle beraber, büyüklerimizden aldığımız hizmet bayrağını, aklın, bilimin ve hukukun ışığında her zaman ileri taşıdık. Şunu da hatırlatmak isterim ki, dernek içerisinde rekabeti değil, dayanışmayı esas alan bir anlayış içerisinde hareket ettik. Çünkü biz küçük olsun, benim olsun mantığıyla hareket etmiyoruz. Dernekçilik anlayışımızın temel felsefesi insandır ve biz biliyoruz ki, sizlerin destek ve katılımı sayesinde daha güçlüyüz. Sözlerime son verirken bugüne kadar bize en büyük desteği veren siz üyelerimize, bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza, büyük fedakârlıklar göstererek bize destek olan sponsorlarımıza en samimi duygularımla teşekkür ediyorum. Nice etkinliklerde bir araya gelebilmek dileğiyle, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
Daha sonra söz alan ve 1989 yılında zorunlu göçün yaşandığı dönemde de belediye başkanı olduğunu anımsatan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan: "1989 yılında Yeni seçilmiş genç bir belediye başkanı olarak görev yaparken, Bulgaristan'daki soydaşlarımız adeta bir çiçeğin kökünden koparıldığı gibi memleketlerinden ayrıldılar. Bu nedenle biz göçün ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Benim babam da zamanıyla Romanya'nın Köstence şehrinden gelmiş. Çorlu'muzda Balkanların farklı ülkelerinden, farklı tarihlerde gelmiş çok sayıda hemşerimiz var. Onların böylesine anlamlı günlerde bir araya gelmeleri birlik ve beraberliğin en güzel göstergesidir. Ben bu geceyi düzenleyen dernek yönetimini tebrik ediyorum" diye konuştu.
Geceye katılan Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ise: "İnsanın aynası iştir, diye bir söz vardır. Demek ki BİSADER çok önemli hizmetler veriyor ki, böyle güzel gecede bu kadar üye bir araya gelebiliyor. Dernekler insanları bir araya getiren, yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan önemli kuruluşlardır. Sizin de köklerinizi unutmayıp, geleneklerinizi yaşatmanız çok güzel. Bu organizasyonda emeği geçen dernek yönetimini kutluyor, burada bulunan bütün davetlilere sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.
Gecede yer alan Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de yaptığı konuşmada, "Böyle bir gecede evlad-ı fatihanlarla bir arada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Çünkü ben de bir dedesi Kırcaali'den, diğer dedesi Selanik'ten gelmiş bir Rumeliliyim. Balkanlardaki göç 100. yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Memleketlerinden kopmuş insanlarımızın hem geride kalan yakınlarıyla bağlarını sürdürmeleri, hem de burada birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaları konusunda derneklerin rolü büyüktür. Hep beraber nice etkinlikte bir araya gelebilmek dileğiyle, hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
Konuşmaların yapılmasının ardından Çorlu Belediyesi Halk Oyunları ekibi ve Onur-Suzan Dans Okulu eğitmen ve öğrencileri modern dans gösterileri sundu. Daha sonra gecenin özel sanatçısı olarak Bulgaristan'ın en ünlü şarkıcılarından biri olan Preslava sahneye çıktı. Sevilen şarkılarını seslendiren Preslava, sahne şovlarıyla da göz doldurdu. Preslava'nın şarkıları eşliğinde dans eden davetliler unutamayacakları bir gece yaşadılar.
Gecenin ileriki saatlerinde 80'li yıllar dans partisi de düzenlendi. DJ'in çaldığı nostaljik şarkılar eşliğinde dans eden davetliler gönüllerince eğlendiler.
Göçmenler arasında birlik ve beraberliğinin güzel bir örneğinin yaşandığı Sevgililer Günü Kutlaması'nda Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi, Bülent Belen ve Emre Köprülü, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Belediye Başkan Yardımcıları; Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt, Erdoğan Demirci, Oktay Çolpan ve Kemaleddin Avcı, Marmaracık Belediye Başkan Vekili Bilgin Kareli, Çerkezköy Eski Belediye Başkanı Remzi Garip, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan, CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, Belediye Meclis Üyeleri; Bulgaristan BİSADER Tunahan Derneği Başkanı Güner Hakkı, İstanbul Rumeli Balkan Kadınlar (RUBAKAT) Dernek Başkan Vekili Cemile Çetin, Balkan Türkleri Dernek Başkanı Sezgin Engin, Kırcaalililer Derneği Başkanı Nejdet Çalışkan, Kilikadılılar Dernek Başkanı Bilgin İnceoğlu, Bulgaristan Kilikadı Muhtarı Gülay Bekir Necip, Çorlu Belediyesi meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, BİSADER yöneticileri, üyeleri ve davetliler katıldılar.
(SŞ )

19.02.2013 18:59:45 TSI

Editör: Wan Haber