KAHRAMANMARAŞ - Elbistan'da düzenlenen Muharrem iftarında örnek görüntüler yaşandı. Alevisiyle, Sünnisiyle birlikte yas tutulup, birlikte aşure yenen programda, bir araya gelinen bu günleri bozmak isteyen art niyetlilere karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Elbistan Aksiyon Eğitimciler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKSİYON-DER) ile Hacı Bektaş Veli Ortaokulu'nun ortaklaşa düzenlediği Muharrem ayı iftar programı kalabalık bir topluluğu ağırladı. 'Ramazan da Muharrem de Bizim' sloganıyla sunulan programda duygusal anlar yaşandı. Hz. Hasan ve Hüseyin'in (rh. anhum) şehit edildiği Kerbela olayının anlatıldığı şiirler ve ezgiler yer yer gözlerin dolmasına sebep oldu. Programda yüzlerce kişiye aşure dağıtıldı.

Demircilik Belde Belediye Başkanı Ali Ekber Tepe yaptığı konuşmada, "İlim de insanda, kötülük de insanda. Öyleyse bu günlere çok ihtiyacımız var. Elbistan, gerçekten mozaik bir yapıya sahip. Bu mozaikte Alevisiyle, Kürdüyle, Sünnisiyle, Lazıyla, Çerkeziyle herkes binlerce yıldan beri bir arada yaşamaktadır. Bir araya geldiğimiz bu günleri bozmak isteyen art niyetlilere karşı dikkatli olmak gerekiyor." dedi.

"BÜTÜN NEHİRLER DENİZLERE DOĞRU AKAR, KAYNAK BİRDİR"

Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik de Kerbela olayıyla tüm Müslümanların büyük bir üzüntü yaşadığını kaydetti. Çelik, "Muharrem ayı hem İslam dininde ve hem diğer dinlerde oldukça önemli bir yere sahiptir. Muharrem ayına Allah'ın ayı denilmiştir. Muharrem ayının ilk 12 gününe baktığımızda peygamberlerin çok büyük olaylar yaşadıklarını görüyoruz. Bu ay kutsal bir aydır. Bu kutsal aya bir de Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'in (rh. anhum) Kerbela'da şehit edilişi nedeniyle matem eklenmiştir. Dünyada birçok inanç sistemi var. Her inanç sisteminin içinde de dinin yaşanma ve algılanma biçimi farklılığı vardır. Aslında bütün nehirler denizlere doğru akarlar. Kaynak birdir." şeklinde konuştu.

"BİRLİKTE KERBELA'DA ÜZÜLDÜK, MOHAÇ'TA SEVİNDİK"

Elbistan Kaymakam Vekili Numan Altay ise yaptığı konuşmada Kerbela dendiğinde her insanın içinin aynı derecede acıdığını kaydetti. Kaymakam Altay, "Bu ülkede Kerbela dendiği zaman Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin dendiği zaman 'Ah Hüseyin Kerbela'da susuz kaldın, bizim de ciğerlerimiz seninle birlikte yandı, tutuştu demeyen insan yoktur. Bin yıldır bu topraklarda Alevisiyle, Sünnisiyle Kerbela'da üzüldük fakat Mohaç'larda sevindik." şeklinde konuştu.

Programda ayrıca, öğrenciler tarafından semah dönüldü, şiirler okundu ve katılanlara aşure ikram edildi. Programa; Elbistan Kaymakam Vekili Numan Altay ile birlikte, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Uğur İnce, Baro Temsilcisi Mehmet Kılınç, MHP İlçe Başkanı Ali Demir, CHP İlçe Başkanı Naci Göçmen, ELSİAD Başkanı Emin Polat, belde belediye başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda Alevi ve Sünni vatandaş katıldı.




CİHAN

Editör: Wan Haber