Lige tecrübeli teknik direktör Bengin Çakay ile şampiyonluk parolasıyla başlayan Birlik Gençlik ve Spor Kulübü Özalp deplasmanında aldığı farklı galibiyetle puanını 6'ya çıkararak liderliğini sürdürdü.

Özalpspor karşısında üstün bir futbol ortaya koyan Birlikspor ilk yarıyı 3-0 önde kapattı. İkinci yarıya da hızlı başlayan Birlikspor peş peşe bulduğu gollerle skoru 6-2 yapmayı başardı.

Oyunun kontrolünü tamamen elinde bulunduran Birlikspor bu kritik deplasmanda aldığı farklı galibiyetle şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha aşmış oldu.

Zorlu deplasmanda takımını yalnız bırakmayan kulüp başkanı ve yönetim kurulu üyeleri alınan bu galibiyetten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Maçtan sonra gazetemize açıklama yapan deneyimli Teknik Direktör Bengin Çakay, şampiyonluk yolunda önemli bir rakip karşısında alınan galibiyetin sevindirici olduğunu belirterek, "Zor bir deplasmandan galibiyetle dönmenin sevincini yaşıyoruz. Yeni bir takımız ilk iki haftada alınan 6 puan şampiyonluk yolunda önemlidir. Birlikspor olarak sezon başı konulan hedef doğrultusunda yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. Bu önemli maçta üstün bir futbol ortaya koyarak bizlere galibiyeti getiren futbolcu kardeşlerimi ve bizi bu önemli deplasmanda yalnız bırakmayan başta Kulüp Başkanı Birol Duman'a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.

Birlikspor Kulüp Başkanı Birol Duman ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Ligin ilk iki haftasında peş peşe gelen galibiyetler bizleri gelecek açısından umutlandırdı. Özellikle Özalp deplasmanında farklı galibiyetle dönmek çok güzel, şampiyonluk mücadelesi veriyoruz. Bu anlamda her hafta bizim için önemli ve final haftası olacak. Her maçımıza farklı motivasyonla hazırlanıyoruz. Özalpspor karşısında çok önemli bir üç puan alarak haftayı kayıpsız kapatmak mutluluk verici, ilk iki haftada bizlere şampiyonluk yolunda önemli galibiyetleri getiren başta teknik heyetimiz olmak üzere tüm futbolcularımı kutluyorum"

Birlikspor'un golleri, Nedim 3, Uğur 1, Hakan,1 ve Can'dan geldi.

Rıdvan Can - Vansesi Gazetesi

Editör: Wan Haber