Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, 2008 yılında kurulan ve birçok alanda faaliyet gösteren Birlik Köprüsü Derneği'nin yapılan 3'üncü olağan kongre sonucu seçilen yeni yönetimi, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat'ı ziyaret etti.
Birlik Köprüsü Derneği Başkanı Mehmet Dikeç, Başkan Yardımcısı İbrahim Kaymaz ve Yönetim Kurulu üyelerinden; Halil Arslan, Emine Durdu, İsmail Karatay, Abdulmuttalip Bertan ve İsmail Arslan, ziyarete katılım gösterdi.
İlçenin özellikle eğitim ve dayanışma noktasındaki eksikliklerini gidermek amacıyla kurulduklarını dile getiren Mehmet Dikeç, "Birlik Köprüsü Derneği olarak 2008 yılında kurulduk. Kurulduğumuz günden bugüne değin bölgede hep eğitimi ve toplumsal dönüşüm ve değişimi gerçekleştirmek için çaba sarf ettik. Özellikle, kız çocuklarının eğitime kazandırılması hususunda her platformda düşüncemizi dile getirdik. Bu anlamda kurumlarla düşünce bazında bilgi alışverişinde bulunarak katkı sağlamaya çalıştık. En önemlisi ilçemizin ve bölgenin gelişimine katkı sağlamak için toplumun değişik katmanlarını bir araya getirerek düşünce çalıştayları gerçekleştirip beyin fırtınaları oluşturduk. Ve bu beyin fırtınası ile ilçemizde çok güzel ve olumlu şeylere imza atıldı. İnşallah sizlerle bu anlamda birlikte güzel ve olumlu işlere imza atmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Dernek üyelerinin ziyaretinden dolayı memnuniyetini belirten İlçe Kaymakamı Eyüp Fırat ise, "Esasında devlet-millet kaynaşması, ancak kurumlarla STK'ların dayanışmasıyla gerçekleşir. Şahsım olarak ben STK'ları önemsiyorum. Gerçekten sizin gibi düşünen değerli insanlarla tanışmak güzel oldu. İnşallah birlikte güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Şüphesiz bir toplumun gelişmesinde eğitimin rolü büyüktür. Eğitim bir toplumun değişiminde ve gelişiminde en büyük etkendir. Bu anlamda Kaymakamlık olarak önceliğimiz eğitimdir" dedi.
(MD-SO-Y)

10.12.2012 11:53:43 TSI

Editör: Wan Haber