Erzurum'da verdikleri paranın karşılığı olan ot ve samanı alamadıklarını iddia eden çiftçiler, birlik binasına girdi. Çok sayıda polis olay yerine sevk edilirken, çiftçiler ile birlik yetkilileri arasında gergin anlar yaşandı.
Gürcükapı semtinde bulunan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği binasına gelen yaklaşık 200 çiftçi, birlik yetkilileri ile görüşmek istedi. Çiftçilerin birlik binasına girmesi üzerine, olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Polis ekipleri, çiftçileri sakinleştirmeye çalıştı. Zaman zaman birlik çalışanlarıyla çiftçiler arasında gergin anlar yaşandı.
Çiftçiler adına konuşan Sıddık Sönmez, "10'dan fazla ilçenin besicileri burada. Buraya 20, 30 hatta 40 bin lira yatıran var. Bölge çiftçisi hayvanı için gerekli ot ve samanın alınması için 10 milyon lira para yatırdık. Birlik başkanı bize, bir ay içinde ithal edilen ot ve samanın teslim edileceğini söylemişti. Para yatırdığımız zaman samanın kilosu 55 kuruştu. Şu anda saman olmuş 1 lira. 3 aydır samanımız gelmedi. Her hafta biz telefon açıyoruz. 'Gelin, otunuzu alın' diyorlar. Geliyoruz, 'bugün değil, yarın gelin' cevabını alıyoruz. 'Otunuzu vereceğiz' diyorlar ama öyle bir şey yok, bizi kandırıyorlar. Bu devlet varsa bize bir çare bulsun. Hayvanlar açlıktan kırılıyor" dedi.
Birlik binasından ayrılan çiftçiler, daha sonra savcılığa geçerek suç duyurusunda bulundu.
(AA-AŞ-OK-Y)

17.01.2013 17:08:34 TSI

Editör: Wan Haber