VanSesi Gazetesi'nden İlhan Syahtaş'ın haberine göre; Van'ın en önemli ve trafiği en yoğun caddelerinden olan İskele Caddesi Üçevler durağında yaşanan trafik yoğunluğunun kazalara neden oluğunu belirten mahalle sakinleri Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'na ve diğer yetkililere çağrıda bulunarak kavşağa trafik ışıklarının bırakılmasını istediler. İskele caddesi Üçevler durağı, İl Milli Eğitim, Tarım İl Müdürlükleri, PTT merkezi ve dört lisenin bağlantı noktası ile İskele caddesinin yoğun araç trafiğinin bulunduğu kavşakta can güvenliğinin olmadığını dile getirdiler.
 

"Yetkilileri göreve çağırıyoruz"
35 yıldır İskele Caddesi üzerinde ikamet ettiğini söyleyen mahalle sakinlerinden ve esnaf İdris Polat, "Bu caddeden kavşaktan binlerce araç ve insan gelip geçiyor. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri burada yaşanan trafik sorununu nasıl görmüyor anlayamıyorum. Eski ismiyle Çalı durağı olan insan ve araç trafik akışının yoğun olarak yaşandığı bu kavşakta sık sık kazalar meydana geliyor. Yapılacak iş basittir. Kavşağa yerleştirilecek sinyalizasyon sitemi ile trafik sorunu anında çözülür.  Trafik ışıkları olmaması nedeniyle Allah korusun trafik kazasında bir insanımız hayatını kaybederse kusurlu kim olacak, olaydan kim sorumlu tutulacak " dedi.

 

"Gerekirse hukuki yollara başvuracağız"
Üçevler/Çalı durağının İskele caddesinin trafiği en yoğun duraklarından biri oluğunu kaydeden Polat şunları söyledi:  "Minibüsler, otobüsler yolcularını burada indirip bindirirler. Araçlar Erciş, Kale yolu, İskele ve kent merkezine geçişte bu kavşak kullanılır. Burada aynı zamanda PTT merkezi bulunmaktadır, üç ayda bir kadınlar çocuk parası almak için buraya gelirler. Cuma günleri burada Pazar kurulur, pazarın sonu durağın başına denk gelir. Hafta içinde binlerce öğrenci yaya ve taşımalı olarak bu durağı kullanıyor.  Kavşakta yönlendirici ışık olmaması nedeniyle araçların aşırı hızlı geçmesi kazalara neden oluyor.  Her ay ortalama üç dört kaza meydana geliyor. Kazalarda araçlar ve insanlarımız maddi ve manevi zarar görüyor. Ekonomiye de insanlarımızda yazıktır, günahtır.  Kazalar emniyet müdürlüğü trafik şubesinden teyit edilebilir. Geçen yıl burada ölümlü trafik bir kazası yaşandı. Çok üzüldük.  Buraya trafik ışıklarının yapılması için her gün ölümlü kazaların mı meydana gelmesi gerekiyor.  Birileri burada kaza sonucu öldükten sonra trafik ışıklarının yapılması neye yarar ki. Sorumlu kurumların burayı incelemesini itiyoruz. Kavşakta sinyalizasyon sitemi yanında hız kesici, yaya ve araç trafik yönlendirme çizgileri de gerekiyor. Yasal olarak yapılması gereken hizmeti istemek üzücü bir durumdur. Trafik sinyalizasyon ışıklarının yapılması için gerekli kurumlara münacatta bulunduk maalesef şimdiye kadar ilgilenen olmadı. İlimizde yaşanan sorumsuzluk, duyarsızlık, denetimsizlik hiç bir kentte yoktur. Vatandaşın sahipsiz memleket dediği durum budur.  Valilik, Belediye İl Trafik Komisyonu ve diğer ilgili kurumların şehrin en önemli caddesindeki sorundan, kazalardan bilgisi yoksa ve giderilmesi için vatandaşın müracaatını bekliyorlarsa, buda onların eksikliği ve kusurudur. Kurumlar görevlerini eksiksiz ve zamanında yapmak zorundadırlar. Şimdi seçim dönemindeyiz, hizmet vaatlerinde bulunuyorlar vaatten önce sorumluluklarını yerine getirsinler. Mahalle sakinleri olarak biran önce bu kavşağa trafik sinyalizasyon sisteminin yapılmasını istiyoruz. Sonuç alamadığımız takdirde gerekirse hukuki yollara başvuracağız."

Editör: Wan Haber