Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Türkiye'deki birçok roman derneğinin, Romanların sorunlarına çözüm bulmak yerine siyasete ve kişisel çıkarlara önem verdiğini belirtti.
Şallı, yazılı bir açıklama yaparak bazı Roman derneklerini hedef aldı. Roman açılımından sonra Türkiye'de çok sayıda Roman Derneği kurulduğunu ancak bu derneklerinin birçoğunun amacına uygun hizmet etmediğini kaydeden Şallı, "Bu yanlış yaklaşımlar iyi niyetli çalışmalar yapan Roman derneklerini sıkıntıya sokmaktadır" dedi.
Türkiye'deki Roman derneklerinin tamamına yakınının, siyasilerin emrinde çalışan sivil toplum kuruluşu haline geldiğini belirten Şallı, "Bazı derneklerin Avrupa ülkeleri ile yakın ilişkiler içinde olması çok düşündürücüdür. Bugün; insan hakları ve demokrasi nutukları altında Türkiye'de yaşayan Romanların sözde haklarını savunmaya çalışmaktadır. George Soroz ve AB ülkeleri Romanlara, 'Türklüğü kabul etmeyin. Romanlığı ön plana çıkarın' diyor. Kürt kardeşlerimiz üzerinde oynanan oyunları bizim üzerimizde gerçekleştirmenin sinsi planları içindedirler" dedi.
Şallı son olarak Roman vatandaşlara seslenerek Türkiye'nin üniter yapısının korunması için mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.
(ORA)

26.12.2012 11:56:24 TSI

Editör: Wan Haber