Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalar kapsamında Gürpınar ilçesinde bulunan Cumhuriyet Caddesi’nde asfaltlama çalışması yapılırken, yine İpekyolu ilçesinde bulunan Terzioğlu Caddesi’nde 2 kilometre yol asfaltlama çalışması gerçekleştirildi. Kırsal kesimlerde çalışmalarını hızlandıran ekipler Tuşba ilçesine bağlı kırsal mahallerde 23 kilometre asfaltlama çalışması yaptı. 

Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, yol genişletme, yol asfaltlama ve yeni yolların açılması kapsamında sürdürdüğü çalışmalara devam ediyor.

2016 yılı çalışma sezonu kapsamında kent geneli ve ilçelerde yol çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, çalışmalar kapsamında hem yeni yollar açarak hem de belirlenen yolların asfaltlama çalışmalarını yaparak yurttaşların hizmetine sunuyor.

3-579.jpg

Daire Başkanlığı, belirlenen çalışmalar doğrultusunda İpekyolu, Tuşba ve Gürpınar ilçelerinde yol genişletme, yol asfaltlama ve yeni yolların açılması için çalışma gerçekleştirdi. Belirlenen program doğrultusunda acil olan çalışmaları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Gürpınar ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Caddesi, İpekyolu ilçesinde bulunan Terzioğlu Caddesi’nde 2 kilometre asfaltlama çalışması yaptı.

Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar hizmetin çok az uğradığı kırsal mahalleri çalışma programına dahil eden Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimlerde yaptığı çalışmalar ile kırsal mahallerin yollarını asfaltladı.  

Büyükşehir Belediyesi, kısa bir süre önce startını verdiği çalışmalar ile Tuşba ilçesinde bulunan Kasımoğlu,  Kolsatan,  Dilimli,  Satıbey ve  Koçköyü mahallerinde bulunan tüm yolların asfaltlama çalışmalarını tamamlayarak halkın hizmetine sundu. 

4-462.jpg

Gürpınar’da hummalı yol çalışması 

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, çalışmalar kapsamında Gürpınar ilçesinde bulunan Cumhuriyet Caddesi’nde yapılması hedeflenen BSK sıcak asfaltlama ve yol genişletme çalışmalarına başlayarak caddenin hem genişletme çalışması hem de asfaltlama çalışmalarına devam ediyor.

Ekipler tarafından yapılacak olan çalışma ile birlikte cadde de hem araç yoğunluğu en aza indirilecek hem de yurttaşlar için kaldırımlar yapılarak yayların güvenilir bir şekilde caddeyi kullanmaları sağlanılacak. Çalışmaları tüm hızıyla devam eden cadde kısa bir süre içerisinde halkın hizmetine sunulacak. 

Terzioğlu Caddesi’nde 2 kilometre asfalt yapıldı

Büyükşehir Belediyesi çalışmalar kapsamında kentin İpekyolu ilçesine bağlı Terzioğlu Mahallesi’nde yol asfaltlama çalışması yaparak, Terzioğlu Caddesi’nin tamamını asfaltladı. Kent merkezinde yol ve ulaşımın standartların üzerine yükseltilmesi için yoğun bir çalışmayı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde belirlenen cadde ve sokakların asfaltlama çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, çalışmalar kapsamına Terzioğlu Caddesi’nde 2 kilometre BSK (Bütümlü Sıcak Karışım) asfalt çalışmasını tamamlayarak caddeyi araç ve yaya trafiğine açtı. 

Tuşba’nın kırsal mahallerinde 23 kilometre asfaltlama çalışması yapıldı

Kentin Tuşba ilçesinde yoğun bir çalışma gerçekleştiren ekipler, çalışmalar kapsamında ilçenin Kasımoğlu,  Kolsatan,  Dilimli,  Satıbey  ve  Koçköyü mahallerinde bulunan gurup yollarının tamamını asfaltlayarak hizmete sundu.

Bu mahallerde toplam da 23 kilometre asfaltlama çalışması yapan ekipler, kırsal mahallerin yollarını modern bir hale getirdi. Mahalle yurttaşları tarafından yapılan asfaltlama çalışması sevinç ile karşılaşırken, yurttaşlar yapılan çalışmalardan dolayı belediye ekiplerine teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi, Tuşba ilçesinde belirlenen diğer kırsal mahallerin yollarının asfaltlama çalışmalarına ise kısa bir süre içerisinde başlayacak. Yine çalışmalar kapsamında kırsal mahallerde yolların onarım ve stabilize kaplama çalışmaları,  asfalt yama çalışmaları ise devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, çalışmalar kapsamında VASKİ, İtfaiye Garajı ile Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün tesislerinin ön sahası ve çevrelerinin tamamını asfaltladı. Ekipler tarafından ayrıca kent merkezinde bulunan Maraş Caddesi üzerindeki üst yapı iyileştirme çalışmaları tamamlanarak hizmete sunuldu. 

Yeni yapılan asfalt şube şefliği ziyaret edildi 

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı’na bağlı Erciş yolu üzerinde bulunan ve yeni açılan asfalt şefliğini ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat Töre, yapılan çalışmalara ilişkin Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanı Sahip Görendağlı’dan bilgi aldı. 

Editör: Wan Haber