Ölümü ile basın camiasını büyük üzüntüye boğan duayen gazeteci Mehmet Ali Birand'ın bir ay önce yönettiği Kentsel Dönüşüm Sempozyumu, 'Medya ve Halkla İlişkiler Boyutuyla Kentsel Dönüşüm Sempozyumu'' ismiyle kitaplaştırıldı.
Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın hayatını kaybetmeden bir ay önce yönettiği sempozyum 'Medya ve Halkla İlişkiler Boyutuyla Kentsel Dönüşüm Sempozyumu' ismiyle kitaba dönüştürüldü. Kitap, Afyonkarahisar Termal Otel'de düzenlenen Marmara Belediyeler Birliği Başkanlar Kampı Toplantısı'nda birlik üyelerine dağıtıldı.
Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, minnetle andıkları Birand'ın basın dünyası ile birlikte Türkiye için çok büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Altepe, "Birand basın ve yayıncılık konusunda her türkü özveriyi gösteren ve örnek olan bir şahsiyetti. O sadece basının bir duayeni olmakla kalmamış, sosyal sorumluluk projelerinde de önemli bir rol üstlenmiştir. Özellikle de biz Marmara Belediyeler Birliği olarak kendisine minnet ve şükran borçluyuz" dedi.
Altepe, bir ay önce İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirdikleri Kentsel Dönüşüm Sempozyu'munda bir oturum gerçekleştirildiğini anlatarak, "Birand oturumun açılışında kentsel dönüşümün çok önemli olduğunu, insana değer verilmesini, on binlerin, hatta yüz binlerin, kitlelerin bir anda kaybolacağı bir felaketin yaşanmaması için, bu konuda çalışan bakanlıklara ve belediyelere tam destek verilmesi gerektiğini belirtmişti. İnsanların da bu konuyu sulandırmaması ve ciddiye alması gerektiğini belirterek, kendisinin de en çok önemsediği çalışmalardan biri olduğunu söylemişti. Bizler de onun bu konuşmalarını ve çalışmalarla birlikte onun da katkıları ile düzenlediğimiz sempozyumu kitap haline getirdik" ifadelerini kullandı.
(GC-SK-Y)

19.01.2013 16:33:54 TSI

Editör: Wan Haber