Usta Gazeteci Mehmet Ali Birand, öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze töreninin ardından, Anadolu Hisarı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi. Defin öncesinde Birand'ın eşi Cemre Birand, torunu Umberto'nun patiğini, Erbil'den getirilen toprağı ve Birand'ın umrede kullandığı ihramı, bir demet çiçekle birlikte mezara bıraktı.
Tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde önceki gün hayatını kaybeden usta Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğle namazına müteakip düzenlenen törenin ardından defnedilmek Anadolu Hisarı'ndaki aile kabristanına getirildi. Üzerinde karanfiller bulunan Birand'ın cenazesi, oğlu Umur Birand ve yetkililer tarafından omuzlarda mezarın başına kadar getirildi. Cenaze merasimine Birand ailesi, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Gazeteci Can Dündar, Birand'ın kayınbiraderi Ali Karacan, Ömer Karacan ve çok sayıda kişi katıldı.
Defin öncesinde Cemre Birand, torunu Umberto'nun patiğini, Erbil'den getirilen toprağı ve Birand'ın umrede kullandığı ihramı, bir demet çiçekle mezara bıraktı. Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal da kendisine verilen Galatasaray atkısını mezara koydu. Ardından Birand'ın naaşı, oğlu Umur ve görevliler yardımıyla mezara konuldu. Duaların okunmasının ardından Umur Birand başta olmak üzere çok sayıda gazeteci cenazenin üzerine toprak serpti.
Daha sonra Birand'ın sevenleri toprağın üzerine çiçekler attı. Mezar başına gelen belediye görevlileri de Birand'ın mezarının etrafını çiçekler ekerek süsledi.
Öte yandan, Mehmet Ali Birand'ın, mezar yerini 15 yıl önce kendi aldığı öğrenildi.
(HÖ-ET-OK-Y)

19.01.2013 15:59:13 TSI

Editör: Wan Haber