Marmara Belediyeler Birliği'nin, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlediği ve 17 Ocak'ta hayatını kaybeden usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın yönettiği "Medya ve Halkla İlişkiler Boyutuyla Kentsel Dönüşüm Sempozyumu"nda yapılan sunumlar, kitap haline getirildi.
Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Afyonkarahisar'da bir otelde gerçekleştirilen toplantıya verilen arada gazetecilere yaptığı açıklamada, Birand'ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu, örnek bir şahsiyetin kaybedildiğini söyledi. Mehmet Ali Birand'ın sadece medya alanında değil, sosyal sorumluluk projelerinde de duayen olduğunu belirtti.
Başkan Altepe, "Marmara Belediyeler Birliği olarak kendisine şükran ve minnet borçluyuz. Birand, 14 Ocak'ta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar'ın da katıldığı Medya ve Halkla İlişkiler Boyutuyla Kentsel Dönüşüm Sempozyumunu yönetmiş ve kentsel dönüşüme dikkati çekmişti. Kentsel dönüşüm konusunun ciddiye alınmasını, insana değer verilmesini, on binlerin, hatta yüz binlerin bir anda yok olabileceğini, bu konunun sulandırılmaması gerektiğini söylemişti. Böyle bir felaketin yaşanmaması için yöneticilere, başkanlara tam destek verilmesi gerektiğini, bu konuda büyük bir cesaret örneği gösterildiğini, kentsel dönüşümün, kendisinin de en fazla önemsediği çalışmalardan biri olduğunu ifade etmiş, dikkatleri kentsel dönüşüme çekmişti" dedi.
Altepe, Birand'ın konuşmalarının da yer aldığı bu sempozyumda yapılan sunumların kitap haline getirildiğini sözlerine ekledi.
BAKAN BAYRAKTAR, BAŞKANLAR VE GAZETECİLER BULUŞMUŞTU
Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Birand'ın moderatörlüğünü yaptığı oturuma Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkkaya, Bloomberg HT Yayın Koordinatörü Ali Çağatay, Gazeteciler Mahmut Övür ve Abbas Güçlü ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bursa BüyükŞehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de katılmıştı. Anadolu Ajansı Haber Müdürü Zeki Gümüş, İHA Haber Müdürü Oğuzhan Güven, Gazete Haber Türk Şikayet Hattı Koordinatörü Esra Boğazlıyan, Yeni Şafak İstihbarat Şefi Recep Yeter ve Haber Türk TV İstihbarat Şefi Rıdvan Bıyık ile, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de kentsel dönüşümün belediyecilik ve medya boyutuyla ilgili oturumlarında sunumlar yapmıştı.
(ET-ÖK-Y)

20.01.2013 12:41:51 TSI

Editör: Wan Haber