Tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden usta gazeteci Mehmet Ali Birand için Doğan TV Center'da tören düzenlendi. Törende hazır bulunan çok sayıda gazetecinin gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.
Tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybeden ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand'ın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi'nden alınarak yıllarca görev yaptığı Doğan TV Center binasına getirildi. Cenazenin binaya giriş yaptığı esnada Birand'ın çalışma arkadaşlarının gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Törende, Birand'ın eşi Cemre, oğlu Umur Birand'ın yanı sıra Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, eski Başbakan Yardımcılardan Hüsamettin Özkan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Beyazıt Öztürk, Can Dündar, Cüneyt Özdemir gibi çok sayıda gazeteci hazır bulundu.
Törende bir konuşma yapan Birand'ın oğlu Umur Birand, gözyaşlarına hakim olamadı. Oğul Birand, "Babam çalışmayı çok severdi. Her sabah erkenden koşa koşa buraya gelirdi. Onun hayatıydı burası. Keşke aranızda olsaydı da bunları görebilseydi. Ne kadar güzel iş yaptığınızı, ne kadar doğru yerde durduğunuzu söyleyebilseydi. Hayat çok ilginç yerlere götürüyor bizi, babamı kaybettik" dedi. Konuşmasının ardından Umur Birand'ın annesine sarıldığı görüldü.
Cemre Birand ise, "Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Sizleri çok sevdi, son ana kadar sizleri düşündü. Bizlerden çok sizleri seviyordu. Biz yeterli kalmadık onun evde kalması için. Akşam eve geldiğinde 'ben sizi dinliyorum, siz anlatın' diyerek yazısını yazardı. 24 saati işle, tutkuyla geçen bir insandı. Bütün gün ömrü Doğan ailesinin çıkardığı televizyon ve gazetelerle geçti" diye konuştu.
Konuşmaların ardından usta gazeteci Mehmet Ali Birand için helallik alındı. Daha sonra Birand'ın cenazesi, dua ve gözyaşları içerisinde cenaze töreni için Teşvikiye Camii'ne götürüldü.
(AU-ET-OK-Y)

19.01.2013 10:40:37 TSI

Editör: Wan Haber