Ünye Yunus Emre Külliyesi Koruma Yaşatma ve Kültür Derneği Başkanı Yaşar Argan, "Bir Yunus Emre de Ünye'de" adlı kitabını düzenlenen kahvaltıda tanıttı.
Ünye Yunus Emre Külliyesi Koruma Yaşatma ve Kültür Derneği, basın mensupları kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda, "Bir Yunus Emre de Ünye'de" adlı kitabını tanıtan ve Şeyh Yunus Emre ile ilgili Ünye'de yaptıkları faaliyetleri anlatan Dernek Başkanı Yaşar Argan, Yunus Emre Külliyesi'nin bulunduğu alanın yeniden düzenlendiğini ve çalışmaların yüzde 80 tamamlandığını belirtti. Argan, "Şeyh Yunus Emre'nin İskele mevkisinde oduncu heykeli yaptırıldı. Buranın da düzenlenmesi için proje çalışmaları devam ediyor. Külliyenin ve heykelin bulunduğu alana şiir ve beyitleri yazılacak" dedi.
Açıklamasında yazdığı "Bir Yunus Emre de Ünye'de" adlı kitabını da tanıtan Dernek Başkanı Yaşar Argan, "Kitabımız 7 bölümden ibaret. 1. bölümünde 1071'de Anadolu'nun Türklerin eline geçmesi noktasından başlıyor. Bu esnada da Horasan erenlerinin hoca Ahmet Yesevi talebelerinin Anadolu'ya gelerek Anadolu'nun İslamlaşması ve Türkleşmesi noktasındaki gayretlerinden bahsediyoruz. Hoca Ahmet Yesevi'nin Anadolu'ya gönderdiği talebelerinden Hacı Bektaşi Veli'nin 30 bin talebesi var. Bu söylediklerimin hepsi tamamen rivayetlere dayanıyor. Zaten Yunus Emre'nin doğumu ve ölümü ile ilgili net kayıtlarda bulunmamaktadır. Kitabın 2. bölümünde Yunus Emre'nin hayatından bahsediyoruz. Yunus Emre'nin yaşadığı yerlerle ilgili bilgiler veriyoruz. Türkiye'de Yunus Emre'nin bulunduğu şehirlerin birçoğunu gezdim. Yunus Emre'nin bulunduğu şehirlerle ilgili ne bilgi varsa kitabımızın 2. Bölümüne yorum katmadan yazdık" diye konuştu.
Konuşmasında kitabın diğer bölümleri hakkında da bilgi veren Yaşar Argan, "Bu kitaptaki amacımız bir ceset kavgası değil. Bunlar ölüm duvarını aşmış insanlar. Kim daha çok seviyor ve sahip çıkıyorsa Yunus Emre oradadır" ifadelerini kullandı.
(SG-SLH-Y)

18.01.2013 11:23:04 TSI

Editör: Wan Haber