Tekirdağ'ın Malkara Belediyesi ile Atık Çevre Teknolojileri İnşaat Sanayi ve Tic. A.Ş. arasında imzalanan prje kapsamında bugüone dek 10 bin 393 kilo tıbbi atık toplandı. 2 Şubat 2012 tarihinde imzalanan ve 2 Şubat 2013 tarihine kadar geçerli olan proje kapsamında Malkara Belediyesi sınırları içerisinde yer alan tıbbı atıkların toplanması, taşınması ve bertaraf edilmesi sağlandı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya "Tıbbı atıkların Atık Çevre Teknolojileri İnşaat Sanayi ve Tic. A.Ş. tarafından toplanması, taşınması, bertarafı hususunda protokoller imzalandı. Böylece tıbbı atıkların taşınmasında, tıbbı atıklar konusunda eğitim almış personeller tarafından profesyonel bir şekilde taşınması sağlanmaktadır" dedi.
Tıbbi atıkların şirketin profesyonel personeli ile haftada bir defa toplandığını ifade eden Başkan Kaya, "Haftada bir defa toplanan tıbbı atıklar, sözleşme tarihinden itibaren 10.393 kilograma vardı. Sözleşme tarihi bitine kadar, tıbbi atıklar haftada bir defa toplanmaya devam edecek" dedi.

18.01.2013 16:05:35 TSI

Editör: Wan Haber