IŞİD terör örgütü tarafından Irak ve Suriye'de birçok masum insanın öldürülmesi ve özellikle Kobani kentindeki katliamlar, Türkiye'de de olayların yaşanmasına yol açmıştı. Tarihler 6-8 Ekim 2014'ü gösterdiğinde ülkenin birçok yerinde olduğu gibi Van'da da çeşitli eylemler oldu. Yakıp yıkmanın adeta görev olduğu bilinciyle hareket edenler özellikle kurum binalarını ateşe verdi. Van'da ateşe verilen binalardan biri de PTT binasıydı. Türkmenoğlu Mağazası'nın yanında bulunan PTT binası aradan geçen 1 yıllık süre içende adeta kaderine terk edildi. 

Van'da ateşe verilen iki katlı PTT binası boşaltılmış haliyle söz konusu günleri hatırlatmayı sürdürüyor.

6-8 Ekim 2014 tarihleri arasında ülkenin çeşitli şehirlerinde protesto gösterileri yapılmış, söz konusu olaylar yakıp-yıkmayla sonuçlanmıştı. Olaylar esnasında kamu binaları, araçlar, bazı Kur'an kursları yakılmıştı. Söz konusu tarihlerde olayların çığırından çıkması sonucu, birçok kentte ve bazı ilçelerde sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. 

Olayların üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. Van'da o tarihlerde yakılan iki katlı PTT binası, boşaltıldıktan sonra harabe görüntüsü ile dikkat çekiyor. Söz konusu binaya bakanlar o günleri hatırlıyor. Bu arada söz konusu olaylarda camları kırılarak yağmalanan birçok işyerine kepenk sisteminin takıldığı görüldü. 6-8 Ekim olaylarında ülke genelinde ölen 50 kişinin çoğu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki vatandaşlardı. (Bölge Gazetesi)

 

Editör: Wan Haber