İzmir'in Konak Belediyesi, evliliklerinde yarım asrı aşan çiftlere sürpriz yaptı.
CHP Konak İlçe Başkanlığı ile Konak Belediyesi, Sevgililer Günü'nde ikinci baharlarını yaşayan çiftleri unutmadı. Konak ilçe sınırlarında yaşayan ve yarım asra dayanan evliliklerini bugüne kadar sürdürmeyi başaran yedi çift, Alsancak La Cigale'de düzenlenen yemekte ilk günün heyecanını yaşadı. 50 yıl boyunca birbirlerini kırmadan bugüne kadar mutlu bir yaşam sürdüklerini belirten çiftlerin elleri, gece boyunca ayrılmadı. Evlerinden servisle alınan çiftlerin bu özel günde buluşmalarında duygusal anlar yaşandı. Yemeğe 63 yıldır birlikteliklerini sürdüren ve 17 yıl önce Gürçeşme Huzurevi'ne yerleşen Sadık Mutlu (83) ve Saliha Mutlu (80) da katıldı. Eşini hala çok sevdiğini belirten Sadık Mutlu, "Yaşlıların yanında olan, yalnız bırakmayan ve her daim düşünen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a teşekkür ediyoruz. Onu çok seviyoruz" dedi.
Yaşlı çiftlerin keyifli bir akşam geçirdiği yemekte öğretmen ve öğrenci buluşması da yaşandı. 86 yaşındaki emekli öğretmen Himmet Çil, İsmail Karakulak (77) adlı öğrencisiyle 10 yıl sonra bir araya geldi. Duygusal anların yaşandığı gecede öğrencisiyle buluşmanın tarif edilmeyen bir duygu olduğunu belirten Himmet Çil, "Başkan Hakan Tartan'a çok teşekkür ediyorum. Hem öğretmenlik hayatımda sevdiğim bir öğrenciyle buluşmamı hem de eşime bunca yıl aradan sonra özel bir gün yaşatmamı sağladı. Ne mutlu bize yaşlıları unutmayan ve hep yanında olan bir başkanımız var' diye konuştu.
Yıllar önce evlenen çiftlere ulaşarak onlara özel bir gün yaşattıklarını belirten Konak Belediyesi Meclis Üyesi A. Nejat Akıncı, "50 yılı aşkın süredir çiftlerimiz bir ömür boyu birlikte yaşamayı hedeflemiş. Bizler de yaşlı çiftlerimize güzel bir gün yaşatalım istedik. Onların mutluluğunu paylaştık, anılarını dinledik" dedi.
İkinci baharını yaşayan çiftlerle Sevgililer Günü'nde özel bir geceyi paylaşmanın duygusallığını yaşadığını belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da, şunları söyledi:
"Onlar bizim baş tacımız. Onlara yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve onları mutlu etmek bizim manevi görevlerimizden bir tanesidir. Sadece özel günlerde değil, her zaman onları hatırlıyoruz. Yazın denizle buluşturuyoruz, Anıtkabir, Çanakkale gezilerine götürüyoruz. Onlar için Halil Rıfat Paşa semtinde ikinci bahar evi yapıyoruz. Onların en ihtiyaçlı günlerinde rahat etmeleri için elimizden gelen her türlü desteği yaşama geçiriyoruz. Onları ikinci baharlarında mutlu etmek ve yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz."
(HD-MO-CC-Y)

14.02.2013 11:20:44 TSI

Editör: Wan Haber