Bir oğlu dağda bir oğlu da askere gitme hazırlığı yapan Diyarbakır'ın Sur İlçe Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, İmralı görüşmeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, hükümetin görüşmelerle ortaya koyduğu tavrı, ısrarla sürdürmesi gerektiğini söyledi.
Sur Belediyesi başkanlık makamında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan BDP'li Demirbaş, gelişen müzakere sürecinin, pozitif ve anlamlı olduğunu belirtti. Zaman zaman birtakım umut verici gelişmelerin yerini, karamsarlığa bıraktığını kaydeden Demirbaş, hükümetin atacağı pozitif ve somut adımlarla bu temkinli umuttan pozitif umuda evrilebileceklerini ifade etti. Siyaseten çok kararlı bir şekilde adım atılması gerektiğine inandığını vurgulayan Başkan Abdullah Demirbaş, "Bu ülkede barış isteyenler olduğu kadar, barış istemeyen, demokratikleşmeye veya özgür bir yarının gelişmesine engel olmak isteyen insanlar da var. Savaşın kazananın yoktur, ama barışın kazananı vardır. Hepimiz barıştan kazanacağız. Bugün Birgül Ayman Güler ırkçı bir yaklaşımda bulunuyor. Kendisi empati yaparsa böyle bir şey düşünmeyecektir. Diyor ki Kürtler ve Türkler eşit olamaz o zaman kendisi bir başka devletin altında yaşasaydı ve birisi ona bunu söyleseydi kabul eder miydi? Bu mantık Hitler faşizminde yerini bulmuştur. Ben bugün bu yaklaşımda bulunanları nefretle ve esefle kınıyorum. Bunun insanlık lügatında yeri yoktur. İnsanlığın en büyük belası ırkçılıktır. Bu temelde bunu reddediyoruz. Bunun yerine bir anne duyarlılığı ile bir kadın duyarlılığı ile biz o milletvekilinden 'Ben anayım ve anaların acısını anlıyorum bu ülkede herkes eşit özgür yurttaş olsun ki anneler ağlamasın' demesini beklerdik" dedi.

"BİR OĞLUM DAĞDA, BİR OĞLUM ASKERE GİDECEK"
Kürt sorununun onurlu bir barışla çözülebileceğine inandığını bildiren Demirbaş, "Bir yanım oğlum dağda, bir yanım da yakında oğlum askere gidecek. Ben bu yüreklerimizi parçalayan durumdan, ancak onurlu bir barış ile kurtulacağımıza inanıyorum. Kimsenin kendi zevkleri ve iktidarları adına bize bu acıları yaşatmaya hakkı yoktur. Artık asker annelerinin de, gerilla annelerinin de acılarını bitirecek bir onurlu barış zamanı gelmiştir diyorum. Hükümet, İmralı görüşmeleri ile ortaya koyduğu tavrı ısrarlı bir şekilde sürdürmelidir, ne olursa olsun. Unutmayalım ki biz annelerin yüreğini kazanırsak geleceğimizi kazanacağız" diye konuştu.
(YRT-AKK-AŞ-Y)

29.01.2013 11:10:52 TSI

Editör: Wan Haber