Göktürk-2 Uydusu'nun Çin'deki Jiuquan Havaüssü'nden fırlatılması nedeniyle düzenlenen tören öncesi ve sonrası ODTÜ'de çıkan olaylarla ilgili üniversitelerden gelen kınama bildirilerine bir yenisi daha eklendi. Şanlıurfa Harran Üniversitesi Senatosu, Rektör Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu'nun başkanlığında toplanarak son zamanlarda meydana gelen eylemleri kınadığını açıkladı.
Harran Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;
"Çağı yakalama ve ileri ülkelerle yarışma sürecinde Türkiye'nin teknolojik bir eseri olarak üretilen yüksek çözünürlüklü keşif uydusu GÖKTÜRK-2'nin uzayda başarıyla yörüngeye oturtulması bizleri gururlandırmıştır.Harran Üniversitesi olarak ülkemizin huzur, güven ve barış içerisinde geleceğe yürüyüşüne katkı yapan bu projeleri tüm gücümüzle destekliyoruz. Böylesine gurur verici gelişmelerin heyecanını yaşarken, kamu düzeninin bozulması ile sonuçlanabilecek şiddet içeren her türlü eylemi kimden gelirse gelsin kınıyoruz."
Üniversitelerin bilimin ve düşüncenin özgürce tartışıldığı toplumun güzide kurumları olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Bu kurumların ayakta tutulması ve yaşatılması için öğrenci ve idarecilerin karşılıklı sevgi ve saygı göstermeleri önem arz etmektedir. İç barışın hayati önemde olduğu bu günlerde Harran Üniversitesi olarak toplumumuzun tüm kesimlerini sorumluluklarını yerine getirmeye, barış ve güven ortamının tesis edilmesi ve sürdürülmesi konusunda daha hassas davranmaya davet ediyoruz."
(RÇ-HO-Y)

28.12.2012 12:11:38 TSI

Editör: Wan Haber