Karaman'daki çocuk istimarına ilişkin Böke, "Bakan çocukları korumak yerine bu faciaların ortaya çıktığı vakıfları korudu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koltuğunu Sema Ramazanoğlu dolduramıyor. Bir kere istifadan bir şey olmaz" dedi.

Terör saldırıları öncesi ve sonrasında sorumluların görevini yerine getirmediğini ifade eden Böke, "Anlıyoruz ki vatandaşları korumak yerine bu enerji, sayın Cumhurbaşkanı'nın deyimiyle "Rıza beyi" korumak için kullanılmış. Son güne kadar, Rıza Sarraf ve ailesi devletin imkanları ile korunmuşlar. AKP'nin çöküş döneminin İçişleri Bakanı "Şu insanlar olamasaydı güvenliği ne güzel sağlardım" diyor" dedi.

"BAKAN ÇOCUKLARI KORUMAK YERİNE BU FACİALARIN ORTAYA ÇIKTIĞI VAKIFLARI KORUDU"

Karaman'daki çocuk istimarını sert bir dille eleştiren Böke şu ifadeleri kullandı: "AKP'nin çöküş döneminin bir diğer bakanı aynı şekilde sorumsuzlukla hareket eden bakanı da Sema Ramazanoğlu. Kendisine bakanlığının tanımını yapmak istiyorum. Bu bakanın görevi, çocuklarımızın her türlü ihmal ve istismardan korunmasını sağlamak. Kalbimizde derin yaralar açmış olan ve her gün yeni dosyalar eklenerek büyüyen bir çocuk istismarı faciası ile karşı karşıyayız. Bakan çocukları korumak yerine bu faciaların ortaya çıktığı vakıfları korudu.

BİR KERE İSTİFADAN BİR ŞEY OLMAZ

"Bir kere olması vakfı karalamak için gerekçe olamazö diyen bakana, “Bir kere istifadan bir şey olmaz.ö diyoruz. Kendisi büyük bir pişkinlikle sanki hiçbir şey olmamış gibi koltuğunda oturmaya devam ediyor. Bu şahıs o koltukta oturduğu müddetçe, çocuklarımız güvende değiller.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI KOLTUĞUNU SEMA RAMAZANOĞLU DOLDURAMIYOR

Bu sorumluluğu yerine getirmeyen herkes de bu sorumluluğun parçası haline geliyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koltuğunu Sema Ramazanoğlu dolduramıyor. Milli Eğitim Bakanı görevini yapmadığı için bu tablo ortaya çıkıyor. Şu anda çocukların teslim edildiği bu evlerin teslim edildiği sayı 10 binin üzerinde. Türkiye'nin çocuklarının vakıflara mahkum etmeyecek kaynağı yok mu? Kaynak var da AKP bu vakıfları kendi arka bahçesi gibi kullanmayı mı tercih ediyor.

CAN GÜVENLİĞİMİZ İÇİN BU 3 BAKAN DERHAL İSTİFA ETMELİ

Bu tablolar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Milli Eğitim Bakanı ve İçişleri Bakanı bakanlık sorumluluklarının yerine getiremediklerini açıkça ortaya koyuyor. Bu 3 bakan derhal istifa etmeli. Can güvenliğimiz, çocuklarımızın güvenliği, geleceği için. O koltuklar ciddi görev yapmak isteyenlerin koltuklarıdır."

"BİZ VATANDAŞIMIZI NE AKP'NİN İNSAFSIZLIĞINA, NE TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ZULMÜNE TESLİM ETMEYECEĞİZ"

Çözüm süreci üzerinden AKP ve HDP'yi eleştiren Böke, "AKP salt güvenlikçi politikalara sarılıyor. HDP ise, meşru demokratik siyaset zeminini çalıştırmak yerine çökmüş olan Dolmabahçe masasını AKP- PKK masasını hala çağrı olarak görüyor. Biz vatandaşımızı ne AKP'nin insafsızlığına, ne terör örgütünü zulmüne teslim etmeyeceğiz. Toplumsal barışımızı demokrasi, Meclis zeminde Kürt sorunun çözeceğiz. 3. bir yol mümkün. CHP olarak 3. yol önerimizi geçtiğimiz hafta, Meclis'te Toplumsal Mutabakat Komisyonu kurulması ile başlayacağını ifade ettik. Bunu Meclis'e getirdik. AKP'nin oyları ile reddedildi. Meclis'te Toplumsal Mutabakat Komisyonu önerimizi dün bir kez daha sunduk. Bir kere daha AKP tarafından reddedildi. Bu sorunun Meclis zeminde olması konusunda ısrarcıyız. AKP sorunun kalıcı olarak çözülmesini reddetmektedir" ifadelerini kullandı.

"125 BİN NÜFUSA SAHİP SUR'UN YÜZDE 60'NIN KAMULAŞTIRILMASI ANLAMINA GELİYOR KAYGILIYIZ"

Sur'un kamulaştırılması sürecine ilişkin Böke, "125 bin nüfusa sahip Sur'un yüzde 60'nın kamulaştırılması anlamına geliyor. Vatandaşlarımız da bizler de kaygılıyız. Bu evlerin bir çoğunda tapu sorunu var. hak sahipleri belli değil. Bu acele kamulaştırma, ranta, istismara ve bir çok temel hak ihlaline uğramış bölge halkına bir kez daha mağduriyet yaşatacak. Bölge halkının ve sivil toplum örgütlerini rızaları alınarak hassasiyetleri gözetilerek yürütülmesi gerekliliğini bir kez daha vurguluyoruz. Gerçek demokrasilerde böyle olur. Bunun takipçisi olacağız" diye konuştu. 

Editör: Wan Haber