Avusturya’nın doğusundaki Burgenland eyaletinde bir kamyonda yaklaşık 50 sığınmacı ölü bulundu. Macaristan sınırı yakınlarında ana yolda park halinde bulunan kamyonun sürücüsüne ulaşılamadı. Macaristan ve Avusturya polisinin sürücüyü bulmak için arama çalışmaları başlattığı öğrenildi. Avusturya polisi yaptığı açıklamada, kamyonun içinde boyutlarına göre düşünüldüğünde 20 ila 50 arasında bir sayıda sığınmacının bulunduğunu kaydetti. Polis olayı vahşet olarak tanımladı. Kamyonun dünden beri aynı yerde olduğu fakat bugün erken saatlerde bulunduğu belirtildi. Sığınmacıların bir süredir ölmüş olduğu ve cesetlerin deforme olduğu bildirildi.

Avusturya İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner, düzenlediği basın toplantısında bugünü kara gün olarak niteleyerek, kurbanların ailelerinin üzüntüsünü paylaştığını kaydetti. Mikl-Leitner “Yaşanan trajedi, Avrupa Birliği'nin acilen ortak bir sığınmacıları koruma ve insan kaçakçılarıyla mücadele politikası geliştirmesi gerektiğinin altını çizdi” dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de bugün Batı Balkan ülkeleriyle Avrupa’daki göç krizini tartışmak için Viyana’da bir araya geldi. Merkel, Almanya’daki sığınmacı kamplarını ziyaret ettiği için göçmen karşıtı bir grup tarafından yuhalanmıştı. 

Editör: Wan Haber