Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bir gecede 5 Kur'an kursu ve camiyi soyan hırsızlar güvenlik kameralarına yakalandı.
Dün gece Mehmetçik Camii, Ulu Cami Kur'an Kursu, Osmanlı Camii Kur'an Kursu, Yeşil Camii Kur'an Kursu ve Soğuk Pınar Camii Merkez Kur'an Kursu'na giren hırsızlar, içlerinde çeşitli miktarda paralar bulunan sadaka kutularını çaldı. Hırsızlık olayları sabah saatlerinde camilere gelen görevliler tarafından fark edildi. Camilerde bulunan eşitli elektronik aletlere ise dokunulmadığı öğrenildi. Hırsızların camları veya kapıları kırarak binalara girdikleri bildirildi. Öte yandan Osmanlı Camii Kur'an Kursu'na giren hırsızların akşam saatlerinde kursiyerler tarafından demlenen çayı içtikleri, ardından da sadaka kutusunu alarak kayıplara karıştıkları belirtildi.

KUR'AN KURSUNA GİRMEYE ÇALIŞAN 2 KİŞİ GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI
Caminin güvenlik kameralarına yansıyan 2 şahısın Soğuk Pınar Camii'nin Kur'an Kursu'na girmeye çalıştıkları görülüyor. Küçük yaşta zanlıların, cama yetişemeyince cami bahçesindeki banka çıkıp pencereyi açmaya çalıştıkları görülüyor. Camdan içeri giremeyen hırsızlar kapı kilidini kırarak binayı soydu. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis zanlıları yakalamak için harekete geçti.
HIRSIZLARA İLGİNÇ DAVET
Bozüyük Müftüsü Burhan Çakır, hırsızlara ilginç bir çağrıda bulunarak, "Camilere ve Kur'an kurslarına hırsızlar girdi. Kursu talebelerimizin yardım paralarını çalmaları bizi üzmüştür. Biz buradan hırsızlara sesleniyoruz. Eğer gerçekten ihtiyaç sahibiyseniz, biz sizin ihtiyaçlarınızı karşılarız. Yardımcı oluruz. Ama ne olursunuz camilerimize ve Kur'an kurslarımıza girmeyin. Çünkü buralar manevi havanın teneffüs edildiği yerler. İhtiyaç sahibiyseniz sizin ihtiyacınızı kurum olarak karşılayacağımıza söz veriyoruz. Ayrıca inşallah bunların tedbirini de alacağız. Emniyet Müdürümüz ile görüştük. Camilerimize ve Kur'an kurslarımıza hem alarm, hem de kamera sistemini taktıracağız" dedi.
(KÇ-MŞ)

10.01.2013 14:42:21 TSI

Editör: Wan Haber