Manavgat ilçesinde kurulan Cuma pazarının esnafı geceden tezgahına yerleştirdiği sebze ve meyveyi sabah bulamayınca neye uğradığını şaşırdı. Bir köylünün sabah pazara gelirken tezgahına yerleştirdiği nar kasaları ve yer fıstığı torbalarını bir manavda görmesi üzerine pazarcılar soluğu manavda aldı. İlçede bugün açılan manavın sahibi suçlamaları kabul etmezken, sebze ve meyveyi bir kamyonetle getiren şahıstan 150 TL karşılığında aldığını söyledi.


Malları çalınan 20 pazarcı olayı araştırmaya başladıkları sırada, köyünden minibüsle pazara gelen Lütfi Ay isimli pazarcının Remzi Güven Caddesi üzerinde yeni açılan bir manavın tezgahında akşam tezgahına bıraktığı nar kasaları ve fıstık torbalarını görmesi üzerine soluğu manavda aldı. 

Pazarcıların ihbarı üzerine manava gelen polis, malları çalınan pazarcılarla birlikte gerekli işlemlerin yapılmasının ardından manavdaki sebze ve meyve kasalarını kamyonete yükleyerek Cumhuriyet Polis Karakolu'na getirdi. 


Açılışı bugün yapılan manavın sahibi V.A. ise hırsızlık olayıyla ilgisinin olmadığını, malları 45 TF 247 plakalı kamyonetle gelen Emrah isminde bir şahıstan 150 TL karşılığında aldığını iddia etti. Dükkan sahibi V.A., malları alırken yanında olduğunu söylediği arkadaşı B.A.K de Cumhuriyet Polis Karakolu'na götürüldü. Polis, manavın malları aldığını iddia ettiği Emrah isimli şahıs ve kamyonetin peşine düştü.


Cuma Pazarı esnafı, şahıslardan şikayetçi olurken, semt pazarlarında gece bekçi bulundurulması gerektiğini söylediler.

Editör: Wan Haber