İlhan Siyahtaş - Vansesi Gazetesi

Çalışmak zorunda kalan çocuklara da umut olmayı hedefleyen Bir Fidan Bir Umut Derneği 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla Bir Fidan Bir Umut Derneği Proje Koordinatörü Hülya Elban çalışmak zorunda kalan kız çocuklarına çeşitli hediyeler verdi.

Gün dolayısıyla kısa bir açıklama yapan Hülya Elban, “Böylesi anlamlı bir günde çalışmak zorunda kalan kız çocuklarını sevindirmek adına düzenlediğimiz programımızı çok anlamlı buluyorum. Gönül isterdi ki bu anlamlı ve özel günde kız çocuklarına işyerlerinde değil de hediyelerini evlerinde vermekti. Yinede 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde özellikle çalışmak zorunda kalan kız çocuklarımızı tespit edip kendilerine hediyelerini verdik bu nedenle mutluyuz” şeklinde konuştu.

Bir Fidan Bir Umut Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ertürk ise ,” Hayatlarını çalışarak sürdürmek zorunda kalan çocuklarının rehabilitasyonlarına yönelik çalışmalara hız verilmesi gerekir. Kız çocukları istismara maruz kalmaktadır. Bu çocuklarımızın eğitim alabilmelerini sağlamak için gerekli çalışmaları yapacağız. Proje koordinatörümüz Hülya Elba’nın bu önemli günde kız çocuklarını unutmayarak kendilerine hediyeler takdim etmesin den dolayı da kendisine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Editör: Wan Haber