Kente göçle gelen ve topluma uyum sorunu yaşayan dezavantajlı çocuk ve gençlerin topluma kazandırılması amacıyla Adana Valiliği'nce hayata geçirilen; 'Sevgiye Uzanan Eller Projesi' kapsamında, 25 çocuk, içinde özel tabanlıklar bulunan spor ayakkabılarıyla sevindirildi.
Projenin gönüllü ordusunda yer alan Podomonia Ayak Sağlığı Merkezi'nde, çocukların önce yürüyüş analizleri yapılarak, ayak sağlığı sorunları tespit edildi. Daha sonra bu sorunların çözümünü sağlamak amacıyla her çocuğa özel tabanlıklar üretilerek, ayakkabıların içine yerleştirildi. Ayakkabılar, çocuklara eğitim öğretim gördükleri Küçük Dikili İlköğretim Okulu'nda teslim edildi.
Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan'ın koordinatörlüğünde yürütülen projeye destek sağlayan Podomonia Ayak Sağlığı Merkezi'nin kurucusu Podiatrist Nazlı Ekici ile Aslı Özcan ellerinde poşetler dolusu ayakkabılarla Küçük Dikili İlköğretim Okulu'nu ziyaret ettiler. Ayak analizlerini yapan Nazlı Ekici'yi görünce ''Ayakkabılarımızı mı getirdiniz?'' diyerek etrafını saran öğrenciler, sabırsızlıkla bunların dağıtımını beklediler.
Nazlı Ekici, ayakkabıları dağıtırken, çocuklara ayak sağlığı konusunda önerilerde de bulunarak, ''Ayağınızdaki sağlık sorunlarını daha önce merkezimizde Kızılötesi ileri teknoloji ile çalışan bir tarayıcı ile gerçekleştirilen 'yürüyüş analizi testi' ile tespit ettik. Bu tespitlere göre hepinize ayrı ayrı tabanlıklar üretildi'' dedi.
Ekici, bu tabanlıkların ayakkabının içinden çıkarılmaması tavsiyesinde bulunarak, ''Aksi takdirde yaşadığınız ayak sağlığı sorunu ilerleyen yaşlarınızda daha fazla büyür ve çözümü de zorlaşır'' uyarısında bulundu.
Yaşları 10 ile 15 arasında değişen çocuklar, kendilerine dağıtılan gıcır gıcır ayakkabıları görünce adeta bayram sevinci yaşadılar. Kimi çocuklar ayakkabısını poşetinden hızlıca çıkarıp giymeye çalışırken, kimisinin de giymeye bile kıyamadığı gözlendi. Bazı çocuklar ise ilk kez markalı bir ayakkabıya sahip olduklarını söyleyerek, Podiatrist Nazlı Ekici'ye teşekkür ettiler.
(AKL-Y)

16.02.2013 11:03:25 TSI

Editör: Wan Haber