Kastamonu'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Fevzi Ayvazoğlu için mahkeme heyeti sürücüye 5 yıl hapis cezası verirken, cezayı 36 bin 500 lira para cezasına çevirdi.
Olay, Kastamonu'da Kışla Parkı önünde geçen yılın Kasım ayında meydana geldi. Yaya yolundan karşı istikamete geçmek isteyen Fevzi Ayvazoğlu (67) ile Sebahattin Gemalmazoğlu (53), Taşköprü kavşağından şehir merkezine doğru gelen 28 yaşındaki Seyfettin Çelik'in sevk ve idaresindeki 37 SH 869 otomobile çarptı. Kazada, Fevzi Ayvazoğlu yaralanıp tedavi gördüğü hastanede iki gün sonra hayatını kaybederken, Sebahattin Gemalmazoğlu yaralandı.
Kaza sonrası Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık Seyfettin Çelik hakkında dava açıldı. Davanın karar duruşmasına Sebahattin Gemalmazoğlu, trafik kazasında hayatını kaybeden Fevzi Ayvazoğlu'nun eşi Münevver Ayvazoğlu, sanık Seyfettin Çelik ve taraf avukatları katıldı.
Bir kooperatifte memur olarak çalışan ve duruşmada söz alan sanık Seyfettin Çelik, otomobiliyle yola çıktığı sırada 70 kilometre hızla gittiğini belirterek, "Otomobilimle giderken yeşil ışık yanıyordu. Tam geçerken reflektör yapmadan sarı ışık yandı. Bende duramayacağımı düşündüğü için kontrollü bir şekilde geçtim" dedi.
Aracıyla ışıkları geçtiği sırada kavşağın sağından minibüsün yola çıktığını ileri süren Seyfettin Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kavşağın sağından geçerken kimse yoktu. Yol bomboştu. Kışla Parkı önünde sağda bir minibüs durdu. Daha sonra kol kola girmiş iki kişi arabanın önünden yola çıktı. Aniden çıkan yayaları görmedim. Hızımı yavaşlattım ve sola doğru kaçmaya çalıştım. Yayalarda hızla geçeriz düşüncesiyle onlarda sola doğru gitti. Ben de yayalara çarptım. Çok pişmanım, üzgünüm."
Trafik kazasında yaralanan Sebahattin Gemalmazoğlu da sanıktan davacı olurken, sanığın görüşünü engelleyecek herhangi bir durumun yolda bulunmadığını ifade etti. Ardından mahkeme heyeti, sanık Seyfettin Çelik'in trafik kazasında asli kusurlu sayıldığını belirterek 5 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığa verilen hapis cezasını 36 bin 500 lira para cezasına çevirdi.
(Vİ-SA-HO-Y)

08.02.2013 13:48:36 TSI

Editör: Wan Haber