Adana'da DSİ'ye ait sulama kanalında kaybolduktan 20 saat sonra cesedi bulunan çocuğu, babası teşhis etmek için ceset torbasını açıp baktı. Ölen kişinin çocuğu olduğunu gören babanın evladına son bakışı yürekleri dağladı.

DEMİR PARMAKLIKLARIN ALTINDAN GİRDİ

Olay dün saat 12.30 sıralarında merkez Yüreğir ilçesine bağlı Kazım Karabekir Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 11 yaşındaki ilköğretim 6. sınıf öğrencisi Mert Algın, hava sıcak olduğu için serinlemek için arkadaşlarıyla birlikte DSİ'nin kanal kenarına suya girilmemesi için demir parmaklık yapmasına ve "Suya girmek tehlikeli ve yasak" uyarı yazısı asmasına rağmen demir parmaklıkların altından serinlemek için suya girdi. Bir süre suda yüzen arkadaşlardan Mert Algın, boğulma tehlikesi atlattı. Arkadaşları onu kurtarmak istedi ancak Algın suda kayboldu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen su altı polisi kanalda çocuğu aramaya başladı. Ancak tüm aramalara rağmen çocuk bir türlü bulanamadı.

BABASI TEŞHİS ETTİ

Bu arada polis DSİ'ye başvurarak kanallara su verilmesinin durdurulmasını istedi. Bir süre sonra su durduruldu, ancak polis gün boyunca yaptığı aramada çocuğa ulaşamadı. Gecenin ilerleyen saatlerinde polis aramayı durdu. Sabahleyin arama çalışmaları tekrar başlayacakken merkez Yüreğir ilçesine bağlı Levent Mahallesi kanal boyundan giden bir kişi suda ceset olduğunu görüp polise bildirdi.
Olay yerine gelen polis Can-Kur ekiplerini çağırarak çocuğu suyun 
içinde ceset torbasına koydu. Çocuğun cesedini kanaldan polis ve Can-Kur ekipleri el ele vererek iple dışarı çıkardı. Daha sonra cesedin dünkü boğulan Mert Algın olup olmadığını öğrenmek için ailesine haber verildi. Olay yerine taksi ile gelen baba Güntekin Algın, ceset torbasının yanına geldi. Baba biraz bekledikten sonra polisin yardımıyla ceset torbasının fermuarını açarak cesede baktı.

""

YÜREK DAĞLAYAN SON BAKIŞ

Ceset torbasının içindeki çocuğun oğlu olduğunu gören baba bir süre çocuğuna baktıktan sonra polisler tarafından uzaklaştırıldı. Babanın oğuluna son kez bakışı yürekleri dağladı. Çocuğun cesedi, teşhis edildikten sonra otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Editör: Wan Haber