Niğde'de 3 çocuğuyla harabe bir evde yaşayan kalp hastası bir anne, uyuşturucu bağımlısı kızı ve astım hastası oğlu için yardım bekliyor.
Niğde İlhanlı Mahallesi'nde yaşayan ve kalp hastası olan Senem A., 3 çocuğu ile yaşam mücadelesi veriyor. İlk evliliğini 13 yaşında yaptığını ve daha sonra başından 2 evlilik daha geçtiğini söyleyen çaresiz anne, her evliliğinden birer tane çocuğu olduğunu, hiçbir gelirinin olmadığını ve bu yüzden yetkililerden yardım beklediğini kaydetti.
Acılı anne, 3 çocuğundan birisinin yatılı okulda öğrenim gördüğünü ifade ederek şunları söyledi:
''Harabe bir evde 3 çocuğumla yaşamaya çalışıyoruz. Evin çatısı çöküyor, hatta geçen günlerde evin damından kopan parçalar küçük çocuğumun üzerine düştü. Niğde Belediyesi yardım pınarından yardım ediyorlar ama yetmiyor. Niğde Valiliğinden fakir konutlarından çocuklarım için sıcak bir yuva istiyorum. Ben bu evde ölmek istemiyorum. Yetkililer bizi görsün artık. Bir tane kızım yatılı lisede okuyor. Diğer kızım ise uyuşturucu bağımlısı oldu. Bir ekmek alacak param yok."
Uyuşturucu bağımlısı olan kızının sürekli para istediğini ve parası olmadığı için kendisini dövdüğünü iddia eden anne Senem A. "Kızım para istiyor, vermeyince dövüyor beni. Kalp hastasıyım, gücüm yetmiyor, karşı duramıyorum. Kızıma arkadaş ortamında hap vermişler, 'Bunu iç sigarayı bırakırsın' demişler. Sigara bıraktırıcı hap diyerek uyuşturucu hapa alıştırmışlar. Kızım, 'Hapı içince ben bağımlı oldum anne' dedi. Bunun üzerine ben dövdüm, o da ilaç içerek intihara teşebbüs etti. Ben de bu üzüntüyle intihar etmek istedim. Kızım uyuşturucuyu bıraktığını söylüyor ama ben inanmıyorum. Eve geçe geç saatlerde geliyor, geldiğinde de gözleri mosmor durumda. Uyuşturucuyu bıraktığına inanmıyorum. Sahipsiziz, kimsemiz yok. Kızım için, astım hastası küçük oğlum için yardım istiyorum. Dayanamıyorum artık'' diyerek gözyaşlarına boğuldu.
(YE-ZB-GS-Y)

29.12.2012 15:43:53 TSI

Editör: Wan Haber