Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'ne bağlı Tirkeş Köyünde 28 yıl önce kestikleri söğüt ağacının üzerine devrilmesi sonucu omuriliği zedelenen ve bacakları kırılarak yürüme yeteneğini kaybeden Sabriye Karadağ (68), tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdürmeye çalışıyor.
Saruhanlı'nın Tirkeş köyünde oturan evli ve 4 çocuk annesi Sabriye Karadağ, 28 yıl önce büyük oğlu Hüseyin ile birlikte sobada yakacakları odunları hazırlamak için ormana gittiklerini ve buradaki bir söğüt ağacını kesmeye başladıklarını belirtti. El testeresiyle belinden kestikleri ağacın birden üzerine devrildiğini ve olayda sağ bacağının koptuğunu, sol bacağının ise felç kaldığını ifade eden Karadağ, "Bir anlık dalgınlığımın bedeli çok ağır oldu. Başıma gelen bu talihsiz olaydan sonra hiç yürüyemedim. Sağ bacağım koptu, sol bacağım felç kaldı, omuriliğim zedelendi. Kazanın ardından hastanelerde tedavi gördüm. Kopan bacağımın yerine platin takıldı. Ancak hiç yürüyemedim. Eşim bana çok destek oldu. Eskiden onun yardımıyla evden dışarıya çıkıyordum. Bir yıl önce de Manisa İl Özel İdaresi akülü araba verdi. 3 yıldır bu araba ile yaşamımı sürdürüyorum" dedi.

"EŞİM ELİM, AYAĞIM OLDU"
Sabriye Karadağ, çocukları evlenip yuva kurduktan sonra ise kendisine 42 yıllık eşi Selami Karadağ'ın (74) baktığını kaydetti. Köydeki evlerinde ikamet ettiklerini, kendisinin 3 ayda bir aldığı özürlü maaşı ve eşine verilen yaşlılık maaşı ile geçimlerini sağladıklarını anlatan Karadağ, "Eşim bana çok destek oldu. 28 yıl boyunca bana o baktı, bir dediğimi iki etmedi. Halen de yemeğimi eşim yapıyor, çamaşır bulaşık yıkıyor, evin her ihtiyacını karşılıyor. Bütün bunların yanında benimle de ilgileniyor. Eşim, elim ayağım oldu diyebilirim. Onun hakkını ödeyemem" diye konuştu.
Selami Karadağ ise, 28 yıl boyunca eşine baktığını, ömrünün sonuna kadar da eşine gözü gibi bakacağını söyledi.
(SD-ERG-Y)

29.01.2013 10:58:16 TSI

Editör: Wan Haber