Mamak Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren meslek edindirme kursları, binlerce Mamaklıyı meslek sahibi yapıyor.
İlginin son derece yoğun olduğu meslek ve hobi kursları, yüzde yüze yakın bir doluluk oranıyla faaliyet gösteriyor. 2012-2013 yılı eğitim döneminde 3 bin 500 kişinin kayıt yaptırdığı ücretsiz kurslarda Mamaklılar, ahşap boyamadan gitar kursuna, tiyatrodan halk oyunlarına 25 branşta eğitim alıyor. Özellikle kadınlara ve gençlere yönelik olarak hazırlanan kurslar, ilçedeki eğitim seviyesini ve nitelikli çalışan sayısını yükselttiği gibi kursiyerlerin mesleki ve sosyal gelişimlerine de katkı sağlıyor.
Kurslardan 7 den 70'e herkesin faydalandığını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Toplumumuzun her kesimine ve yaş grubuna hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Vatandaşların kültürel gelişimleri için kursların yanı sıra aile merkezleri, gençlik merkezleri ve mahalle konakları inşa ettiklerini belirten Akgül, amaçlarının kurslara katılan ev hanımlarına ve işsizlere meslek sahibi olma şansı vermek olduğunu kaydetti. Akgül, "Kurslarımıza her geçen yıl kayıtlar artıyor. Vatandaşlarımız kurslara katılarak hem meslek öğreniyor hem de yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kuruyor" dedi.
(BK-CC-Y)

24.12.2012 12:24:53 TSI

Editör: Wan Haber