Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun (FIAP) verdiği 'Artist FIAP' (AFIAP) unvanına sahip Dr. Sefa Ulukan'ın, Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Eskişehirli sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.
Vali Dr. Kadir Koçdemir ile birlikte Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recai Dönmez'in ev sahipliği yapacağı sergi, 11 Ocak Cuma günü İİBF Sergi Salonunda açılacak.
22 gün süren Çin ziyareti, 36 saat uçak yolculuğu, 4 bin kilometre kara yolculuğu ve 47 dereceye varan çöl sıcağındaki zorlu bir çalışmanın ürünü olan sergi, 28 Şubat 2013 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
''UYGUR DÜĞÜNÜNDEKİ ÇEYİZ SANDIĞI''
Fotoğraf Sanatçısı Dr. Sefa Ulukan, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki çalışmaları sırasında hissettiklerini, şu cümlelerle ifade etti:
"Alışkanlıkları, düğünleri, mezarları, beşikleri, dansları, ilahileri, sazları, isimleri ile Çin'in en batısı, her şeyi ile bize en yakını... Yüz yaşını çoktan geçmiş dedem 'Balam, sizin ecdat buralardan göçtü, Taklamakan'dan, Altay Dağlarından' derken gözleri doldu. Yaşlı bir nine bir daha görüşemeyiz diye arkamızdan ağlarken; öpüp, alnıma koydum yaşamın yorduğu elleri. Çekirdeksiz üzümler kurutulurken, Turpan'daydım. Kaşgarlı Mahmut'un diyarındaydım. Tüm denizlere en uzak Başkent Urumçi'deydim. İpek Yolunun başındaydım. İpeği ipek yapan eller dokurken, ellere de ipeğe de dokundum. Çöl ortasında bir Uygur düğününde çeyiz sandığı açılırken sanki buradaydım. Sözle anlatamazdım, fotoğrafladım."

07.01.2013 18:54:22 TSI

Editör: Wan Haber