Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir iş yerindeki hırsızlık olayı, polis tarafından incelenen binlerce fotoğraf sayesinde çözüldü.
Edinilen bilgiye göre, Adıyaman'ın Kahta ilçesi Girne Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi üzerinde bulunan bir iş yeri, geçen Aralık ayında soyulmuş, soyguncular içeride bulunan para kasasını açıp içindeki 15 adet cumhuriyet altınını, iş yerine ait fatura koçanlarını, yüklü miktarda TL ile birlikte doları ve 9 MM çapındaki Sig Sauer marka tabancayı, bu tabancaya ait iki şarjörü ve 170 adet 9 MM mermiyi alarak kayıplara karışmıştı.
Polisler olay yerinde gerekli incelemeleri yapmış, fakat herhangi bir delil elde edememişlerdi. Yaklaşık bir aydır gece gündüz olayı araştıran polisler, örneğine az rastlanacak bir metotla hırsızları tespit etti. Hırsızlığın yapıldığı iş yerinde incelemeler yapan polisler, topladıkları verileri Türkiye genelindeki hırsızlık olaylarıyla karşılaştırdı. Ülke genelinde yaşanan binlerce hırsızlık olayının fotoğraflarını inceleyen polis, aynı tarzdaki hırsızlık olayları üzerinde yoğunlaştı. Kapının levye ile zorlanıp açılması ve kasanın da mıhlama denen şekilde delinerek açılması üzerine polis, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde de aynı tarzda bir hırsızlık olayının yaşandığını ve hırsızların yakalanamadığı verilerine ulaştı. Yozgat'ın Sorgun ilçesine giden Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler, oradaki hırsızlık olayı ve Kahta'da yaşanan hırsızlık olayının fotoğraflarını ve hırsızlık şeklini karşılaştırdı. Orada elde edilen bilgide, Kahta'daki hırsızlığı da aynı kişilerin yaptığı anlaşıldı. Bunun üzerine iki olayı birbirine bağlayan polisler, yine 2012 yılında Muş'ta aynı şekilde bir iş yeri kapısının levye ile açıldığını fakat yakalanan şahısların yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığını öğrendi.
Muş'taki hırsızlık girişiminde bulunan ve yeterli delil olmadığı için serbest bırakılan şahıslardan şüphelenen polisler, yaptığı takip sonucu şahıslardan M.B.I.'yı Kahta'daki iş yerinden çaldığı silahla birlikte Van'da yakalarken, diğer şahısların ise arandığı öğrenildi.
Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı oldukları öğrenilen şahısların çevre illerde organizeli bir şekilde hırsızlık yaptıkları ifade edildi. Konunun detayları Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde basın mensuplarına aktarıldı.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(Şİ-SO-Y)

10.01.2013 12:47:43 TSI

Editör: Wan Haber