Haber: SERKAN OCAK 
 
Gezi Parkı olaylarından dolayı Taksim Dayanışması’nın çağrısı üzerine düzenlenen miting başladı. Taksim Meydanı’nda adım atılacak yer kalmadı Gruplar İstiklal Caddesi ve Harbiye üzerinden gelmeye devam ediyor.
 
Meydanın ortasına kurulan sahneden konuşmalar yapılıyor. Binlerce insan ‘Her yer Taksim, her yer direniş’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’ sloganları atıyor. Meydanda kadın hakları örgütlerinden, siyasi partilere, işçi sınıfı hareketlerinden, öğrenci hareketlerine, Sivas Yağmurluseki Köyü’nden Kazdağları’ndaki yerel direnişçilere kadar çok sayıda topluluk bulunuyor. 
 
Taksim Meydanı ilk bakışta bir zamanların Eminönü’ne benziyor. İşportacılar her yeri doldurmuş durumda. Karpuz satanlar sucular, çay ocakları, ananasçılar, tişörtçüler.... Saymakla bitmez. Meydanda bir tarife bile oluşmuş durumda. Arabasına Che Guera afişi asan karpuzcuda bir tabak karpuz 4 lira, üzerinde TOMA, Çapulcu yazar tişörtler 10 lira, muz 1 lira... 
 
Sivil toplum örgütleri ve siyasi oluşumlar da alanda stantlar açmış broşür dağıtıyor. Kimiyse ‘direnişe destek’ kutularıyla bağış topluyor. Bazı stantların polis barikatlarından oluşması ise kayda değer bir detaydı. 
 
Gezi Parkı’nda en çok ilgiyi hemen girişteki şantiyedeki işçilerin kaldığı barakada kurulan ‘Direniş Müze’ ile ücretsiz yiyecek ve içecek dağıtılan masalar çekiyor. Çadırlarının önünde pek çok insan darbuka, mızıka çalıyor, Gezi Parkı ziyaretine gelenleri bilgilendiriyor, kimi Kardeş Türküler’in beslediği ‘Tencere tava hep aynı hava...’yı dinleyerek vakit geçiriyor. Direnişin ve işgalin ne zamana kadar süreceğine ise tek cevap: ‘Talepler kabul edilinceye kadar’ oluyor. 
*Radikal
Editör: Wan Haber