Anma etkinliği için Taksim ve çevresinde toplananlar, Osmanbey'de bulunan Agos Gazetesi’ne yürüdü. "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeni’yiz" sloganları atan gruplar Agos gazetesi önünde bir araya geldi. Yürüyüşe Hrant Dink'in eşi Rakel Dink de katıldı. Agos Gazetesi’nde saatler 15.00'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu. Gazete binasına Hrant Dink'in fotoğrafının bulunduğu bir afiş asıldı. Katılımcılar Hrant Dink'in öldüğü yere karanfil bıraktı.

Törende, aile ve Hrant’ın arkadaşları adına konuşmayı Fransa’da hayatını kaybeden ünlü sanatçı Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya, Agos Gazetesi’nin balkonundan yaptı. Konuşma sırasında Rakel Dink de Kaya’nın yanında gözyaşı döktü.

Konuşmasına “Kardeşimiz Hrant” diyerek başlayan Kaya, “Bizler burada olanlar kardeşlerin ve arkadaşların tam 7 yıl önce senin ayakkabılarını giydik ve öyle basıyoruz yere. Senin muhteşem aklına soruyoruz şimdi adalet yere düştüğünde insanlık hangi pusula ile bulur yönünü. Yordunuz, kıydınız, kıydınız inkar ettiniz. Sizleri belleğimize kazımayı farz kıldınız. Bunları da ekledik tüm acıların tarihine. Bayramı zahir, kandili ışıksız, ocağı söndürülmüş günahsız insanların kuşlar gibi vurulduğu bir memleketteyiz. Hrant Dink’in anısı bizi ıssızlaştırsa da acısıyla bilgileşecek aydınlık aklı ve gülüşüyle güçleneceğiz. Selam olsun halkların kardeşliğine” dedi.

HRANT DİNK’İ ANMA PROGRAMI SONRASI GERGİNLİK
Agos Gazetesi önünde gazeteci Hrant Dink'in 7. ölüm yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilen anma sonrası gerginlik yaşandı. Önce dev MHP bayrağının asılı olduğu MHP İlçe Teşkilatı’na yürümek isteyen ve ardından Taksim'e çıkmaya çalışan bir grup gösterici ile polis arasında kovalamaca yaşandı.

Hrant Dink’i anma programının ardından dağılan eylemcilerden bir grup, MHP Şişli İlçe Başkanlığı'na asılan dev MHP bayrağını görünce binaya yürümek istedi. Ancak sağduyulu bazı vatandaşlar araya girerek grubun yürümesini engelledi. Polis de MHP İlçe binası önünde güvenlik önlemleri aldı. Grup, daha sonra Taksim istikametine doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada sivil polislerle grup arasında kovalamaca yaşandı. Polis bir göstericiyi gözaltına almak istese de arkadaşları buna izin vermedi. Polis gerginliğin büyümemesi için gözaltı işlemi yapmadı. TRT Harbiye binası önüne gelen grup, bu kez de daha önce gözaltına alınan 4 arkadaşları için polise tepki gösterdi. Polis, 4 kişinin gözaltına alınmadığını, sadece kimlik kontrolü gerçekleştirildiğini söyleyerek şahısları serbest bıraktı.
Taksim'de ise kapalı bir dükkanın kepengine yazı yazmaya çalışan göstericiye esnaf, "Ben buna kaç para vererek boyattım. Sen ne yapıyorsun" diyerek tepki gösterdi. Araya giren diğer esnaflar tartışmanın büyümesini engelledi.

Editör: Wan Haber