Bingöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan iyi ayrı çalışmada 38 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi.
Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, polis ekiplerince 12 Ocak 2013 günü Genç-Bingöl Karayolu TOKİ İçmeler Konutları'nda durdurulan bir araçta yapılan aramada; daralı ağırlığı 10 kilo 500 gram Kubar esrar maddesi ele geçirildiği belirtildi. Olayla ilgili yakalanan M.K. isimli şahsın ise 'Uyuşturucu Madde Ticareti' suçundan sevk edildiği mahkemece tutuklandığı bildirildi.
Açıklamada, 14 Ocak 2013 günü Diyarbakır-Bingöl Karayolu üzerinedki İçmeler TOKİ Konutları içerisinde durdurulan bir araçta yapılan aramada ise; toplam 27 kilo 500 gram esrar maddesi ele geçirildiği belirtildi. Olayla ilgili yakalanan M.K. ve N.K. isimli şahısların "Uyuşturucu Madde Ticareti" suçundan adli mercilerce tutuklandığı ifade edilen açıklamada, "Belirtilen olay ile birlikte 2013 yılı başından itibaren meydana gelen toplam 7 ayrı olayda toplam 100 kilo 553 gram esrar maddesi ve 143 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş, yakalanan 9 şahıs sevk edildiği mahkemece TCK 188 Sayılı Kanuna Muhalefet
suçundan tutuklanmıştır. Halkımızın ve gençlerin kötü alışkanlıklardan ve madde bağımlılığından korunması ile sağlıklı bir toplum yetiştirilmesi için uyuşturucu madde kullanımı, ferdi veya teşekkül halinde uyuşturucu madde nakli ve ticaretini yapan şahıslar ve suç odaklarıyla mücadelemiz ilgili kurumlar ile işbirliği içerisinde profesyonelce ve halkımızdan aldığımız destekle kararlılıkla sürdürülecektir" denildi.
(MSA-Y)

16.01.2013 15:35:57 TSI

Editör: Wan Haber