Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığı'nın Sosyal Destek Projesi (SODES) tarafından desteklenen 'Oynuyorum, Öğreniyorum' Projesi ile 2 çocuk evi kuruldu. 320 çocuğun faydalandığı projede çocukların günlük bütün ihtiyaçları ücretsiz karşılanıyor.
Yeni Mahalle'de bulunan Çocuk Evi'ni ziyaret eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, 'Oynuyorum, Öğreniyorum' Projesi'nden 320 çocuğun faydalandığını belirtti. Başkan Atalay, çocukların bütün ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılandığını ifade ederek, hizmetler karşılığında hiçbir ücret talep etmediklerinin altını çizdi. SODES kapsamında bu tür projeleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Atalay, 'Oynuyorum, Öğreniyorum' Projesi'nin 2013 yılının Ekim ayına kadar devam edeceğini belirterek, "Her yıl değişik bir konuda SODES kapsamında proje oluşturuyoruz. Bu yıl da 4-10 yaş grubuna yönelik olarak 'Oynuyorum, Öğreniyorum' Projesini geliştirdik. Çocuklarımızın okul gidiş-geliş saatlerine göre programları ayarlanmış. Hafta içi ve hafta sonu çocuklarımız buraya geliyorlar. Bingöl'ün iki yerinde projemiz uygulanıyor. Yeni Mahalle ve Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde proje merkezleri oluşturduk. Bu merkezlerde gözetmenler eşliğinde grup eğitimi, eğitim setleriyle dersler, oyuncaklar eşliğinde öğrenme, boyama kitapları, kitap okuma saatleri, çocuklara meyve suları, süt gibi ikramlarla seanslar düzenliyoruz. Şehrin iki yakasına hitap eden merkezlerimizde 4-10 yaş arasında çocuklarımız gelerek hem eğlenip oynuyorlar hem de öğreniyorlar. Toplamda 320 çocuğumuz 'Oynuyorum, Öğreniyorum' Projesi'nden faydalanıyor. 'Oynuyorum, Öğreniyorum' Projesi 2013 yılının Ekim ayına kadar devam edecek. Projenin süresi bittiğinde kendi imkanlarımızla projemizi devam ettirmeyi düşünüyoruz" dedi.
Şu ana kadar SODES kanalıyla belediyenin 4 projesinin hayata geçtiğini hatırlatan Başkan Atalay, "Bingöl Belediyesi sosyal belediyecilik alanında güzel işler yapıyor. Birkaç yıldır kültürel ve sosyal faaliyetlerle bunu pekiştirmeye çalışıyoruz. 'Umutsa Maksat, Umudumuz Çocuklarımız Olsun' projemiz vardı. Kültür Park, Üçgen Park, Filistin Parkı, Hulusi Bey Parkı ve Saray Mahallesi'ndeki Zafer Çağlayan Parkı olmak üzere 5 parkımıza 5'li oyun grubu ve fitness aletleri yerleştirdik. 7'den 70'e herkesin spor yapabileceği parkta, 5'li oyun grubu ve fitness aletleri dışında vatandaşların kullanabileceği oturma grupları da bulunuyor. Daha sonra Küçük Sanayi Sitesi'nde 'Sanayiciyim, Bilinçliyim' adlı proje ile Gençlik Evi kurduk. 'Sanayiciyim, Bilinçliyim' adlı proje sayesinde sanayi çalışanlarına okuma alışkanlığını kazandırdık. Bu projenin de çok büyük faydası oldu. Proje kapsamında bir mekan tutuldu ve orayı kütüphane yaptık. Sanayi sitesi esnafları bu kütüphaneden faydalandı. Gençlik Evi'ne gelenler bir yandan çaylarını yudumlarken bir yandan da kitap okuyorlar. Sanayide çalışan usta ve çırakların yorgunluk attığı Gençlik Evi sayesinde sanayi çalışanları boş vakitlerinde satranç ve masa tenisi oynamayı tercih ediyor. Gençlik Evi sayesinde esnaf okuma alışkanlığı kazandı. Projemizin süresi 1 yıldı, proje bitti. Ancak masraflarını biz karşılamak suretiyle projemiz halen devam ediyor. Ayrıca üniversiteli gençlerle bir projemiz oldu. 'Üniversiteli Gençler Gençlik Merkezi'nde projesinde masa tenisi, satranç, bağlama, web tasarımı, resim kursu ve yabancı dil olmak üzere 6 branşta 205 kursiyer sertifikalarını aldılar. Son olarak da 'Oynuyorum, Öğreniyorum' Projesi'ni hayata geçirdik. 4-10 yaş arası çocuklara hitap edebilecek şekilde planladık ve projemiz onaylandı. Toplumun hemen hemen her yaş grubuna hitap eden projeler gerçekleştirdik. Kadınlarımızla ilgili Kadın Koordinasyon Merkezi'miz kanalıyla yaptığımız projelerimiz var. Bingöl Belediyesi sosyal belediyecilik alanında güzel işlere imza attı. Burada belediyeciliğin sadece teknik bir iş olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Tabi ki olması gereken kanalizasyon, içme suyu, yağmursuyu, çevre temizliği, katı atık bertaraf tesisi, arıtma tesisi, kentsel dönüşüm, parklar ve diğer işler olması gereken ve Bingöl Belediyesi'nin yaptığı projeler. Ancak bunun yanında insan odaklı çalışıyoruz. Yaptığımız hizmetler insanlara sunulan hizmetlerdir. Bunun için de işin sosyal boyutunu önemsiyoruz ve odağına da insanı yerleştiriyoruz. İnsan merkezli bir yönetim anlayışı ile hareket ediyoruz. Bu projelerimiz; çocuklarımızın bedensel, fiziksel ve ruhsal gelişimini çok olumlu etkileyen projeler, bu konudaki desteklerinden dolayı Kalkınma Bakanımız Dr. Cevdet Yılmaz'a teşekkür ederiz" diye konuştu.
Çocuk Evleri'ni açtığı için hem aileler hem de çocuklar Belediye Başkanı Serdar Atalay'a teşekkür ettiler.
(MSA-Y)

11.02.2013 12:30:42 TSI

Editör: Wan Haber