Bingöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, 2012 yılı içerisinde meydana gelen trafik kazalarının en çok sürücülerin hız kurallarına riayet etmediklerinden kaynaklandığını tespit etti.
Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte trafik kazalarının genel oluş nedenleri olarak ilk sırada sürücülerin hız kurallarına riayet etmedikleri, hızlarının hava ve yol şartlarına uydurmadıklarının tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, "İlimiz ile ilgili bu değerlendirmenin Türkiye genelindeki kazaların meydana geliş nedenleri ile paralellik gösterdiği anlaşılmıştır. İlimizde 2012 yılı içerisinde meydana gelen ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının saatleri irdelendiğinde, günün değişik saatlerine yayıldığı, ancak kazaların en yoğun olarak 16.00-18.00 saatleri arasında meydana geldiği tespit edilmiştir. Bu veriler doğrultusunda, Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü olarak kazaların en aza indirilmesi, vatandaşlarımızın can ve mal kaybının önlenmesi amacıyla görevlilerimiz tarafından gün boyunca yoğun olarak trafik uygulamaları yapılmaktadır. Trafik kazalarının 16.00-18.00 saatleri arasında meydana gelmesi ve bu kazaların hız kaynaklı olması sebebiyle, gündüz ki trafik uygulamalarına ek olarak belirtilen
saatlerde ve gece saatlerinde D-300 Karayolu başta olmak üzere ilimizde sürücülerin araçları ile hız neticesi kaza yapma ihtimalleri olan bölgelerde seyir halinde radar uygulamasına başlanmıştır" denildi.
(MSA-Y)

11.02.2013 11:58:13 TSI

Editör: Wan Haber