Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, Bingöl’ün Kiği ilçesinde bir saat içerisinde 4 ayrı köyde 13 ayrı deprem meydana geldi. En büyüğü 5.5 şiddetindeki depremde can kaybı yaşanmazken bir ev duvarının çöktüğü vatandaşların büyük panik yaşadığı öğrenildi. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, merkez üssü Kiğı ilçesi Açıkgüney olan ve Sabırtaşı, Yazgünü ile Çiçektepe olmak üzere 4 ayrı köyde 1.03 ila 1.49 saatleri arasında 2.0 ila 5.5 şiddetinde 13 ayrı deprem meydana geldi. Can kaybının yaşanmadığı depremde Açıkgüney Köyü’nde bir ev duvarının çöktüğü diğer köylerde ise ev duvarlarında çatlakların oluştuğu öğrenildi.


CAN KAYBI YOK
İHA muhabirinin ulaştığı Kiğı ilçesi İl Encümeni Abuzer Soydemir, depremin meydana gelmesi ile birlikte ilçeye bağlı tüm köy muhtarlarını aradığını ve ilk bilgilere göre herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirterek, büyük paniğe neden olan depremde 1 ev duvarının çöktüğünü bir çok evde de çatlaklar oluştuğunu söyledi.

Editör: Wan Haber