Bingöl'de bir araç içerisinde yapılan aramada 241 kilo 615 gram esrar maddesi ele geçirilirken, gözaltına alınan bir kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.
Bingöl Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu kaçakçılarına yönelik yapılan çalışmalar sonucunda, durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada, toplam 241 kilo 615 gram esrar maddesi ele geçirildiği ve bununla ilgili olarak savcılığın talimatı ile gözaltına alınan bir kişinin çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtildi. Bu olay ile birlikte, son 20 gün içerisinde meydana gelen 8 ayrı "Uyuşturucu Madde Kaçakçılığı" olayında toplamda 351 kilo 285 gram esrar maddesinin ele geçirildiği ve olaylarla ilgili işlem yapılan 12 şahsın tamamının tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtildi.

GÜMRÜK KAÇAKÇILIĞI
Açıklamada ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün sigara kaçakçılarına yönelik yaptıkları çalışmalar sonucunda yine durdurulan bir araç içerisinden toplam 79 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği belirtilerek, olay ile ilgili olarak yasal işlem yapılan 2 şahsın Emniyet Müdürlüğü'nden serbest bırakıldıkları ifade edildi. Bu olay ile birlikte son 20 gün içerisinde meydana gelen toplam 4 ayrı "Gümrük Kaçakçılığı" olayında toplam da ise 102 bin 940 paket gümrük kaçağı sigara ile 3 milyon 360 bin adet gümrük kaçağı makaron (Sigara filtresi) ele geçirildiği ve olaylar ile ilgili olarak işlem yapılan 5 şahsın Emniyet Müdürlüğü'nden salıverildikleri belirtildi.

UYUŞTURUCU KULLANICILARI
Açıklamada ayrıca, uyuşturucu madde kullanıcılarına yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında da son 20 gün içerisinde 4 ayrı olayda, 172 gram esrar maddesinin ele geçirildiği ifade edilerek, yakalanan 7 şahıs hakkında işlem yapıldığı belirtildi.
(MÇ-Eİ-Y)

10.12.2012 18:19:04 TSI

Editör: Wan Haber