Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen 'Eğitimim Güvence Altında ve Geleceğe Güvenle Bakıyorum' projelerini yerinde incelemek amacıyla Bingöl'deki dershaneleri ziyaret etti.
Vali Güvençer, SODES kapsamında yapılan Eğitimim Güvence Altında Projesi ile 8. sınıfta okuyan 240 öğrenci ve Geleceğe Güvenle Bakıyorum Projesi ile 12. sınıfta okuyan 200 öğrenci olmak üzere projelerden toplam 440 öğrencinin ücretsiz yararlandığını söyledi. Bu projelerle üniversiteye daha fazla öğrencinin gireceğini ve Bingöl'ün başarılarla adından daha fazla söz ettireceğini ifade eden Güvençer, "Bizler hizmeti sunarken insanlarımızın duygusal özelliklerini birinci derecede değerlendirmek durumundayız. Dolayısıyla her bir çocuk nasıl anne-babasının göz bebeğiyse, bizim için de aynı derecede kıymetlidir. Tüm çocuklarımızı olabildiğince eşit imkanlarla yarışa hazırlamak bizim birinci görevimizdir. Şu anda değerlendirmesini yaptığımız proje, ekonomik boyutunun yanı sıra büyük önem taşıyan sosyal bir proje. Bu proje ile çocuklarımız, sınavlara çok daha nitelikli hazırlanabilme imkanına kavuşuyor" dedi.
Geleceğe Güvenle Bakıyorum Projesi Koordinatörü Kumriye Ekineker de, projenin amacının Bingöl'de dershaneye gitme imkânı olmayan başarılı öğrencilerin masraflarının karşılanarak üniversite sınavlarında başarılı olmalarını sağlamak olduğunu söyledi.
(EY-MSA-Y)

18.02.2013 17:05:58 TSI

Editör: Wan Haber