Bingöl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2 ayrı operasyonda 124 kilo esrar maddesi ile 1 yolcu otobüsünde peynir bidonu içerisine konularak üzerleri tulum peyniri ile kapatılmış 895 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.
Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde kaçakçılığı suçlarına yönelik olarak yapılan çalışmalarda, 14 Şubat 2013 tarihinde gece saat 2:00 sıralarında Genç Caddesi Tugay Kavşağı'nda durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada, 56 kilo 310 gram kubar esrar, 9 kilo 65 gram toz esrar olmak üzere toplam 65 kilo 375 gram esrar maddesi ele geçirildiği bildirildi. Olayla ilgili olarak yakalanan 1 kişinin sevkedildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildiği belirtildi. Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 14 Şubat 2013 tarihinde gece saat 2:45 sıralarında Tugay Kavşağı'nda durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada da, 57 kilo 840 gram kubar, 1 kilo 425 gram toz esrar olmak üzere toplam 58 kilo 905 gram esrar maddesi ele geçirildiği, olayla ilgili yakalanan 2 kişinin sevkedildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.
Öte yandan, açıklamada ayrıca gümrük kaçakçılığı suçlarına yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında 13 Şubat 2013 tarihinde Bingöl-Elazığ karayolunun Emniyet Müdürlüğü önünde durdurulan bir yolcu otobüsünde yapılan aramada 3 adet peynir bidonu içerisinde üzeri tulumu peyniri ile kapatılmış 895 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği, olayla ilgili olarak yakalanan 1 kişinin tamamlanan işlemlerin ardından Emniyet Müdürlüğü'nden salıverildiği kaydedildi.
Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, belirtilen olaylar ile birlikte 2013 yılı başından itibaren meydana gelen 33 ayrı operasyonda toplam 542 kilo 470 gram esrar maddesi, 9 bin 838 paket gümrük kaçağı sigara, 30 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet bıçak ele geçirildiği belirtilerek "Meydana gelen uyuşturucu madde kaçakçılığı olaylarında yakalanan 22 şahıstan 21'i sevkedildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. 19 şahıs hakkında uyuşturucu madde kullanmak, 7 şahıs hakkında da emtia kaçakçılığı suçundan işlem yapılarak şahıslar serbest bırakılmıştır. Halkımızın ve gençlerin kötü alışkanlıklardan ve madde bağımlılığından korunması ile sağlıklı bir toplum yetiştirilmesi için, uyuşturucu madde kullanımı, ferdi veya teşekkül halinde uyuşturucu madde nakli ve ticaretini yapan şahıslar ve suç odaklarıyla mücadelemiz ilgili kurumlar ile işbirliği içerisinde profesyonelce ve halkımızdan aldığımız destekle kararlılıkla sürdürülecektir" ifadelerine yer verildi.
(EY-MSA-Y)

18.02.2013 15:44:25 TSI

Editör: Wan Haber