Bingöl İl Trafik Komisyonu, caddeler üzerinde satılık, kiralık, rent a car ve galeri tabelalı araçlar ile satılmak amacıyla şahıslar tarafından bırakılan araçlarla ilgili cezai işlem uygulanmasına karar verdi.
Bingöl Vali Yardımcısı M. Alper Çığı'ın başkanlığında yapılan toplantıya, komisyon üyeleri olarak Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sezgin, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Arif Kurum, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Yener Güvercin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Bendibek, Karayolları 84. Şube Şefliği Bakım ve Trafik Teknik Görevlisi Saim Gende, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram katıldı.
Toplantıda sonrası yapılan açıklamada, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu İnönü Caddesi-Özgürlük Caddesi Kavşağı ile Cumhuriyet Caddesi Kavşağı arasında, yolun her iki tarafına park yasağı konulması trafik akışını kolaylaştıracağından, ayrıca Mareşal Fevzi Çakmak Caddesinin, Mehmet Akif Ersoy Caddesinin, Fuzuli Caddesinin ve Yavuz Selim Caddesinin Beşyol'a çıkan noktalarına ve Beşyol meydana park yasağı konulmasına ve buraya park edecek araçlara trafik ekipleri ve MOBESE kanalıyla ceza yazılması ve bu noktalardaki seyyar satıcıların kaldırılmasına; Genç Caddesi, İnönü Caddesi, Hastane Caddesi ve Kültür Caddesinde araç üzerilerine, satılık, kiralık, rent a car ve galeri tabelalı araçlar ile satılmak amacıyla şahıslar tarafından bırakılan araçlara park yasağı konulmasına ve bu tür araçlara, trafik ekipleri ve MOBESE tarafından cezai işlem uygulanmasına, oy birliği ile karar verildiği belirtildi. Açıklamada "İl Trafik Komisyonu Başkanlığı olarak, Bingöl ilinin trafik sorunları ve çözümlerine ilişkin çalışmalarımız devam edecek olup, Bingöl halkının trafik açısından daha huzurlu ve yaşanabilir bir şehre kavuşması için ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile çalışmalarımız titizlikle yürütüleceğinin bilinmesi kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.
(MET-Y)

14.01.2013 15:04:02 TSI

Editör: Wan Haber