Bursa'da, İntam binalarının yıkımı sırasında su kuyusunda ölü bulunan yaşlı adamın 110 gündür kayıp olduğu ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, Çekirge Caddesi'ndeki İntam 99 binasının yıkımında toz çıkmaması için su kaynağı arayan işçiler, binanın tepe kısmında dağdan akan bir kaynak suyu olduğunu gördü. İşçiler, suyu binanın yakınlarına almak için dinamo bağlamak istedikleri eski kuyuya atılmış bir erkek cesedi buldu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, yaptıkları ilk incelemenin ardından itfaiye ve sivil savunmaya haber verdi. İtfaiye erleri ilk önce kuyuya akan suyun yönünü değiştirmek için ayrı bir kanal açtı. Suyun kuyuya gitmesini engelleyen ekipler, özel bir merdivenle kuyuya inerek şahsın cesedini torbaya koydu. Çürümeye başlayan ceset, olay yerindeki incelemelerin ardından Bursa Adli tıp Kurumu'na kaldırıldı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, vücudunun bir bölümü çürümüş olarak bulunan cesedin 65 yaşındaki Hamit Kurtulmuş'a ait olduğunu belirledi. Kurtulmuş'un oğlu babasını elbiselerinden teşhis ederken, Alzheimer hastası adamın 110 gündür kayıp olduğu öğrenildi.
(AF-MŞ-GS-Y)

12.02.2013 12:53:54 TSI

Editör: Wan Haber