Erciş Kaymakamlığı Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleşen programa İlçe Kaymakamı Barboros Baran, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Erciş İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Bal, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi M. Murat Oto, kamu kurum amirleri ile çok sayıda türkü sever katıldı.


Programda konuşan YYÜ Öğretim Görevlisi M. Murat Oto, Erciş’in Türkiye’de özel bir kültür bölgesi olduğuna dikkat çekerek, “Tabii ki bu Van adına gururu verici bir durumdur. Bugün emeğin ürünü olan bir klipin tanıtım programı gecesindeyiz. Yaptığımız araştırmalar necisinde sadece arşivlerde 60’a yakın Erciş’in kültürüne hizmet etmiş insanın ismi çıkıyor. Yine yaptığımız araştırmalarda Van yöresine ait 400 türkünün 200’ü Erciş’e ait. Ben bu anlamda kültüre sahip çıkan ve çıkacak herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Bin nefes Erciş türküleri klipinin yönetmenliğini yapan Müzik Öğretmeni Cahit Engin ise yaptığı konuşmada, kültür mirasını genç nesillere aktaran değerli ustalara ithafen klipi hazırladıklarını söyledi. Yürütülen projede yaklaşık 100 kişinin görev aldığını da anlatan Engin, “Senfonik bir renkle Erciş türkülerinden seçtiğimiz bazı örnekleri arkadaşlarımızla, hocalarımızla icra edip seslendirmeye çalıştık. Klipte ayrıca, Erciş’in doğasını, gölünü, yeşilliğini, yazını, kışını ve türkülerini senfonik bir dille anlattığımız çalışmamızın çekimleri Erciş’in yanı sıra, Van ve İstanbul’da gerçekleşti” şeklinde konuştu.
Erciş Kaymakamı Barboros Baran ise, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini yanı sıra, kültürüyle de bölgenin önde gelen yerlerinden biri olduğunu belirterek, “Her yörenin, her ilçenin, her beldenin kendine özgü değerleri vardır. Erciş gerek tarihi, gerek doğal güzellikleriyle, gerekse kültürel değerleriyle birçok değere sahip bir ilçedir. Bu değerleri pazarlayıp satabilenler yörelerine de katkı sağlarlar. Ben Cahit hocam ve arkadaşlarının bu emeğini çok önemsiyorum. Yoğun bir emek ve özverinin ürününün ortaya çıkmasından ötürü de emeği geçenleri yürekten kutluyorum” dedi.


Konuşmaların ardından, 12 dakikalık bin nefes Erciş isimli klip izleyiciyle buluşturuldu. Klipte Ercişli sanatçıların yanı sıra, ünlü sanatçılardan Erdal Erzincan ile Hüseyin Turan’da Erciş türkülerine eşlik ediyor.

Editör: Wan Haber