Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın talimatları ile yapılan etiket denetiminden sonra İl Ticaret Müdürlüğünün koordinatörlüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak liselerde düzenlenen 'Bilinçli Tüketici' konulu konferanslar 10 okulda devam ediyor.
Konuya ilişkin bilgi veren Ticaret İl Müdürü Mesut İlter, "Bakanlığımız görevleri arasında yer alan bu eğitim çalışması tüketicilerin bilinçlendirilerek bilinçli tüketici olmalarını hedeflemektir. Bu amaçla öncelikle orta öğretim ve üniversite gençliği olmak üzere esnaf kesimini de kapsayacak şekilde tüketici kanunu ve hakları ile tanıştırma, tüketicileri bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarımız il merkezi ve ilçelerimizde bir dizi konferanslar düzenlemek düşüncesindeyiz" dedi. Özellikle kapıdan satışlarda vatandaşların çok dikkatli olmaları ve böyle bir satış sırasında imzaladıkları belgelere dikkat etmeleri gerektiğini bildiren İlter, herhangi bir uyuşmazlıkta belgesiz müracaatın ve hak aramanın mümkün olmadığını belirtti.
Konferanslar kapsamında 4077 sayılı kanunun amacı ve kapsamı, ayıplı mal, ayıp çeşitleri, ürünün ayıplı çıkması halinde tüketiciye tanınan hakları, haksız şart, taksitli satış, kapıdan satışlar, cayma hakkı, tüketici kredisi, kredi kartları, garanti belgesi, garanti belgesi düzenleme zorunluluğu, garanti belgesinde bulunması zorunlu bilgiler, ücretsiz tamir yükümlülüğü, değiştirilen ürünün garanti süresi, tüketici sorunları hakem heyetleri ve tüketici mahkemeleri konusunda uzman Muzaffer Gezik tarafından sunumlar yapıldığı bildirildi.
(SK-Y)

09.01.2013 11:57:54 TSI

Editör: Wan Haber