Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında yürütülen ve proje koordinatörlüğünü AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun'un yaptığı "Pastörize Keçi Sütünün Dondurulması ve Dondurularak Depolanması Sırasında Sütte Oluşan Değişmeler" adlı proje, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ödüle layık görüldü.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, üniversiteler ile sanayi kuruluşlarını bir araya getirerek üniversite-sanayi işbirliğinin sorunlarını ve işbirliğine ilişkin fırsatları ele almak amacıyla düzenlenen "Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı", Kocaeli TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü'nde yapıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de katıldığı toplantı kapsamında, "2023'e 10 Kala Ar-Ge ve Yenilikte Doğu Marmara" konulu bir de panel düzenlendi.
Bakan Nihat Ergün'ün ardından söz alan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, üniversite-sanayi işbirliği ile ilgili dünyadan örnekler vererek başladığı konuşmasında, "Japonya, Güney Kore, Almanya ve ABD gibi ülkeler bilimsel bilgi üretip sanayi ve teknolojiye aktarmada çok başarılılar. Katma değer taşıyan ürünlerin üretilebilmesi için bu işbirliğine önem verilmesi gerektiğini ifade etti.
Üniversite-sanayi işbirliğinin son 5-10 yılda gündeme gelmeye başladığını anlatan Rektör Coşkun, üniversite ve sanayi arasındaki farklılıklara dikkati çekerek, üniversite ve sanayinin farklı öncelikleri olabildiğini fakat önemli olanın her iki tarafın farklı öncelikleri ortak sinerjiye dönüştürüp katma değeri yüksek ürünler elde etmeyi amaçlamak olduğunu vurguladı.
Prof. Dr. Coşkun, Bolu'daki üniversite-sanayi işbirliğine de değindiği konuşmasında, Teknokent'ten kanatlı et sektörüne, sanayi desteği ile kurulan Bağışçılar Vakfı ile yapılan çalışmalardan, gastronomi alanındaki markalaşma hedefine kadar pek çok konuda bilgi verdi.
Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı'nda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Bakanlığın desteklediği projelerle ilgili tanıtım filmlerinin yanı sıra SAN-TEZ kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen ve proje koordinatörlüğünü Prof. Dr. Hayri Coşkun'un yaptığı "Pastörize Keçi Sütünün Dondurulması ve Dondurularak Depolanması Sırasında Sütte Meydana Gelen Değişmeler" konulu projenin tanıtım filmi gösterildi.
Panelistlere plaket verilmesinin ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen ve üniversite-sanayi işbirliğinde başarılı olan projelerin koordinatörlerine, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan tarafından ödül verildi. AİBÜ'nün ödülünü, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Bolca Hindi Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Erbayram ile birlikte aldı.

04.02.2013 16:22:03 TSI

Editör: Wan Haber