Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kardemir D.Ç Karabükspor kulübünü ziyaret ederek, "Nüfüsu 200 binler civarında olan bir Anadolu takımının Türkiye'nin 4 büyük takımından üçünü kendi sahalarında önemli skorlarla yenmiş olması tarihi bir sonuç olacaktır" dedi.
Metin Türker Tesisleri girişinde Kulüp Başkanı Nevzat Şahin ve yöneticiler tarafından karşılanan Bakan Ergün ve AK Parti Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kulüple ilgili bilgiler aldı.
Sanayi, Bilim ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, KARDEMİR'in takıma verdiği desteğin kulüp yönetiminin ve sporcuların kendilerine verilen bu desteği boşa çıkartmadığını söyleyerek, "Türkiye'deki 4 büyük takımından 3'ünü 3-1 gibi sonuçlarla hem de deplasmanda yenmiş olmanız, şimdi dördüncüsüne hazırlanmış olmanız son derece önemli bir şey. Öyle bir şey olursa tarihe geçeceksiniz. Şimdi elde edilmiş başarıda tarihe geçmeniz için yeterli. İnşallah dördüncüsü sonucu da alırsınız. Bende temenni ediyorum. Beşiktaşlılar buna kızabilirler. Türkiye tarihinde 200 binler civarında nüfusu olan bir Anadolu takımının Türkiye'nin 4 büyük takımını kendi sahalarında önemli skorlarla yenmiş olması tarihi bir sonuç olacaktır" dedi.
Kardemir Karabükspor'un son haftaların en flaş takımı olduğunu ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de, "Spor kulübü sadece bir dalda faaliyette bulunmamalı. Sadece futbola odaklanmayın, başka branşlarda da faaliyette bulunabilirse Karabükspor, Türk sporuna daha iyi hizmet edecektir. Karabükspor çok iyi yönetilen kulüplerden biridir. Borcu olmayan, futbolcuların alacaklarını zamanında ödeyen bir kulüp. Burada oynayan bir futbolcu bazı kulüplerde yaşadığı ekonomik sorunları yaşanmaz. Bir futbolcu için Karabükspor'da oynamak bana göre bir imtiyazdır. Son zamanlarda Milli Takım'da bile görev yapacak forma ulaşmış futbolcular var. Milli takımlar teknik direktörümüzün Karabükspor'un maçlarını çok iyi takip etmesini ve Milli Takım'a buradan oyuncu almasını, takdir kendisinin olmakla birlikte tavsiye ediyorum. Mesela İlhan Parlak ve Ahmet İlhan milli takımda çok rahat görev yapacak form grafiğine ulaştılar" diye konuştu.
Şahin, Karabükspor'un, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'u aynı skorla yenmesini de anımsatarak şunları söyledi:
"Sırada Beşiktaş var. Beşiktaş deplasmanına çıkacaksınız, aynı tarifeyi şimdi spor kamuoyu sizden Beşiktaş karşısında da bekliyor. 3-1'den şaşmayın. Bizim buralarda '3'ün birini almak' diye bir tabir vardır. Bu tabire rağmen 3-1 yenilince karşı taraf puan alamıyor. Bizim atasözünde alıyor da gerçekte alamıyor. O bakımdan bu hafta güçlü bir takım olan Kasımpaşa geliyor, o maçta da başarılar diliyorum."
Konuşmaların ardından Kulüp Başkanı Nevzat Şahin, Bakan Nihat Ergün ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu 78 numaralı forma ile birer plaket hediye etti.
Bakan Ergün ve Şahin ile beraberindekiler daha sonra Kardemir D.Ç Karabükspor'un antrenmanını izleyerek, teknik direktör ve futbolcularla sohbet etti.
Bakan Ergün ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, daha sonra Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ı makamında ziyaret ederek üniversite hakkında bilgiler aldı. Kendi adına hazırlanan fidanı dikerek su veren Bakan Ergün, fotoğrafı ve adının olduğu etiketi fidana bağlayarak "Dikili bir ağacım oldu" diyerek kampus alanında kısa bir gezinin ardından Ankara'ya döndü.
(YE-BÇ-S)

23.01.2013 18:03:18 TSI

Editör: Wan Haber