İlkadım İlçesi Samsun Bilim Sanat Merkezi Ankara'da katıldığı bilim turnuvasında elde ettiği birincilikle İlkadım Kaymakamı'ndan ödüllerini aldılar.
16 Mart tarihinde İstanbul'daki bilim turnuvasına katılmaya hak kazanan Bilim Sanat Merkezi yöneticileri, öğretmen ve öğrencileri İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu da hazır bulundu.
First-Lego Ligi ismiyle dünya genelinde düzenlenen etkinliğin Türkiye ayağı "Bilim Kahramanları Buluşuyor" turnuvasının Ankara'da yapılan elemelerinde Robot Tasarım Projesi ile Samsun Bilim Sanat Merkezi takımı Mekanik Tasarım ve Robot Tasarım dallarında birincilik ödülü aldı.
Her çocuğun mucit olarak doğduğunu belirten İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, "Bilim çok çalışmayı ve işinde yoğunlaşmayı gerektirir. Sizler özel öğrenciler olarak geleceğimizi şekillendirecek icatların sahipleri olacaksınız. Bizler ve aileleriniz sizi destekliyoruz. Türkiye finallerinde başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.
Kaymakan Narinoğlu, konuşmasının ardından öğrencilere başarı sertifikası verdi.
(GKH-SLH-Y)

20.02.2013 14:16:28 TSI

Editör: Wan Haber