Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarıyla tanınan Küçükköy beldesi, önceki gün Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün öz torunu Ayşe Gülsün Bilgehan'ı ağırladı.
Gerçekleşen ziyarette Bilgehan'ı, CHP Balıkesir Milletvekili Prof. Ayşe Nedret Akova, CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Tane Özek, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Fatih Ayyürek, CHP Küçükköy Belde Başkanı Murat Akıner, CHP'li Ayvalık ve Küçükköy Belediye Meclis üyeleri yalnız bırakmadı. Aynı zamanda CHP Ankara Milletvekili ve PM Üyesi olan Ayşe Gülsün Bilgehan, CHP Edremit İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bir panelin ardından CHP'li Ayvalık, Altınova ve Küçükköy Belediyelerine nezaket ziyaretinde bulundu.
Bilgehan'ın; gerçekleştirdiği ziyaretlerin Küçükköy etabında, CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova'nın, Belediye Başkanı Mesut Ergin'i takdim ederken, beldenin genç ve dinamik belediye başkanının başarılı çalışmalarından övgüyle bahsetmesi dikkatlerden kaçmadı. Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette; kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı 'Büyükşehir Yasası' kapsamında ülke genelinde kapatılan belde belediyelerinin arasında Küçükköy Belediyesi'nin de olmasının belde halkı tarafından üzüntüyle karşılandığı ifade edildi.

ERGİNDEN KONUKLARINA BRİFİNG
Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı ve eski Başbakanlardan İsmet İnönü'nün öz torunu Ayşe Gülsün Bilgehan'a belde de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Beldede; halen derin deşarj çalışmalarının sürdüğü Biyolojik Arıtma Tesisi'nin alt yapı bağlantı çalışmalarının da son etabına gelindiğini anlatan Ergin, ayrıca beldede tamamlanmaya çalışılan; Kent Müzesi, Yeni Belediye Başkanlık binası ve Kültür Merkezi hakkında konuklarına brifing verdi. Küçükköy'de süren çalışmaların tamamlanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu beldeye davet ederek, yeni ünitelerin açılış kurdelesini kesmesini talep edeceklerini kaydeden Ergin'e; Bilgehan ve Akova'nın da olumlu tepki verdiği gözlendi.
Ziyarette, Büyükşehir Yasası kapsamında kapatılmasına karar verilen Küçükköy Belediyesi'nin hiç kapanmayacakmış gibi belde halkına hizmet vermeyi sürdürdüğünü kaydeden Mesut Ergin, 4 yıl önce 6 milyon liralık bütçeyle aldıkları belediyeyi bugün 13 milyon lirayı aşan bir bütçeye kavuşturduklarının da altını çizdi.
(SS-SŞ)

09.12.2012 12:58:37 TSI

Editör: Wan Haber